BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? * Reçel yaparken: Reçel yapacağınız meyveleri iyice yıkayıp kurulamalısınız. Karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız. Şekerlenmeyi önlemek için limon tozu yerine, limon suyunu tercih edin. Kavanozlara koyduğunuzda iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavonozun ağzını kapatmayın. Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayın. * Lezzetli çikolatalı sos: Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz, çikolata sosunun kokusunu daha da belirgin kılar. Çikolata sosun içine biraz kahve eklediğinizde, tadının çok değişik olduğunu göreceksiniz. * Yumurtaları kolayca soyabilirsiniz: Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkarttıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır * Mantar sote pişirirken: Mantar sote pişirirken tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su koyuvermemesini sağlamış hem de kararmasını önlemiş olursunuz.