Patlıcan Kebap HAZIRLANIŞI Patlıcanları alaca soyun. Halka halka dilimleyin. Acı suyunu salıncaya kadar tuzlu suda bir süre bekletin. Kurulayıp sıvı yağda hafifçe kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağını süzün ve bir tepsiye dizin. Tereyağı, eti ve ince doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Et, suyunu salıp tekrar çekince küp küp doğranmış domates ve ince doğranmış yeşil biberi, etlere ilave edin. Üzerini biraz aşacak kadar sıcak su ekleyin. Karabiber ve tuzu da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Kavurduğunuz eti patlıcanların üzerine dökün. Orta dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin. MALZEMELER (4 kişilik) * Yarım kg kuşbaşı et * 1 kg patlıcan * 2 adet soğan * 2 adet domates * 3 adet sivri biber * 1 çorba kaşığı tereyağ * Tuz, karabiber, sıvı yağ
Naneli Cacık HAZIRLANIŞI Yoğurdu derin bir kaba alıp iyice çırpın. Azar azar su ilave ederek ezin. Kıvamının koyu olmasına dikkat edin (Dilediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyin). Salatalıkları soyup küçük küçük çentikleyerek doğrayın ve yoğurda ekleyin. Sarımsakları soyup ezerek, tuzla birlikte yoğurda ilave edin. Taze nane kullanacaksanız kıyıp ekleyin. Zeytinyağı ve pul biberi ilave ederek karıştırın. Kaselere paylaştırın. Kuru nane ve kıyılmış dereotu ile süsleyin (Dilerseniz içine birer küp buz atabilirsiniz). MALZEMELER (4 kişilik) *500 gr yoğurt * 2-3 adet salatalık * 2-3 diş sarımsak * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * Nane, pul biber, dereotu * Yeteri kadar tuz ve su
Biberli Pilav HAZIRLANIŞI Pirinci sıcak suda bekletin. İnce kıyılmış kuru soğan ile sarımsağı dakika kadar kavurun. doğranmış kırmızı biberi ilave edin ve kavurmaya devam edin. 1 su bardağı kaynar suyun içinde safranı 5 dakika bekletip süzün. Tereyağını eritin, safranlı suyu ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Süzdüğünüz pirinci ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Pilavın üzerine, kavurduğunuz kırmızı biber ve taze soğanı koyun. Biraz demlendirdikten sonra karıştırıp servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 2 adet kırmızı biber * 2 çorba kaşığı sıvı yağ * 1 adet kuru soğan * 2 diş sarımsak * 1 tatlı kaşığı safran * 2 su bardağı pirinç * 2 su bardağı tavuk suyu * 25 gr tereyağı * 3 sap taze soğan * Tuz, karabiber