Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 06 Temmuz 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet Sofrası
Mutfak Rehberi

Lezzet Sofrası



Patlıcan Kebap
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyun. Halka halka dilimleyin. Acı suyunu salıncaya kadar tuzlu suda bir süre bekletin. Kurulayıp sıvı yağda hafifçe kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağını süzün ve bir tepsiye dizin. Tereyağı, eti ve ince doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Et, suyunu salıp tekrar çekince küp küp doğranmış domates ve ince doğranmış yeşil biberi, etlere ilave edin. Üzerini biraz aşacak kadar sıcak su ekleyin. Karabiber ve tuzu da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Kavurduğunuz eti patlıcanların üzerine dökün. Orta dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER (4 kişilik)
* Yarım kg kuşbaşı et
*
1 kg patlıcan
* 2 adet soğan
*
2 adet domates
* 3 adet sivri biber
*
1 çorba kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber, sıvı yağ

Naneli Cacık
HAZIRLANIŞI
Yoğurdu derin bir kaba alıp iyice çırpın. Azar azar su ilave ederek ezin. Kıvamının koyu olmasına dikkat edin (Dilediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyin). Salatalıkları soyup küçük küçük çentikleyerek doğrayın ve yoğurda ekleyin. Sarımsakları soyup ezerek, tuzla birlikte yoğurda ilave edin. Taze nane kullanacaksanız kıyıp ekleyin. Zeytinyağı
ve pul biberi ilave ederek karıştırın. Kaselere paylaştırın. Kuru nane ve kıyılmış dereotu ile süsleyin (Dilerseniz içine birer küp buz atabilirsiniz).
MALZEMELER (4 kişilik)
*500 gr yoğurt
*
2-3 adet salatalık
* 2-3 diş sarımsak
*
1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Nane, pul biber, dereotu
*
Yeteri kadar tuz ve su

Biberli Pilav
HAZIRLANIŞI
Pirinci sıcak suda bekletin. İnce kıyılmış kuru soğan ile sarımsağı dakika kadar kavurun. doğranmış kırmızı biberi ilave edin ve kavurmaya devam edin. 1 su bardağı kaynar suyun içinde safranı 5 dakika bekletip süzün. Tereyağını eritin, safranlı suyu ve tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Süzdüğünüz pirinci ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Pilavın üzerine, kavurduğunuz kırmızı biber ve taze soğanı koyun. Biraz demlendirdikten sonra karıştırıp servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 2 adet kırmızı biber
*
2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 adet kuru soğan
*
2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı safran
*
2 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı tavuk suyu
*
25 gr tereyağı
* 3 sap taze soğan
*
Tuz, karabiber




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Ağlıyorum!Onlar hala en seksi!
Yağmur'a sitem ettiKick-boks öğreniyor
'Ben manken değilim ki!'Ben gerçeğim, o sahte
Lara'nın deniz keyfiVaçe Büyükada'da
Guatr, adet düzensizliği yapıyorAslanpençesi şekere faydalı
Yazın neler içilmeli?1 aylık bebeğiniz neler...
Vücudumuzda neler oluyor?A'dan Z'ye Hastalıklar
Yay gibi esnek ve sağlamSeksiliğin en önemli sembolü
Sıkı göğüslerBakımlı ayaklar
Sıcaktan kavrulanlara...2006 yılında kadınsı...
Seyhan Ağa'dan lezzet şovSoya Soslu Piliç
Akdeniz SalatasıPepper Steak
Firifiri'En güzel gelin ben olmalıyım'
Gülü eksik etmeyin...Aşk Çocuğu Kaan
Sorunsuz ilişkiAltyazı
Altyazıfax... fax... fax...
Günün ÖyküsüAşk günlüğü
Çizgi Ötesi
GÜNCEL
FBI FBI müthiş Türkler'in peşinde
Amerika'nın ünlü kumarhaneler şehri Las Vegas'ta, katıldıkları...
Mecliste 'erotizm'
Şimdi gözleri gülüyor
Çinli torunun sevdası
Zorlu Grubu yasa boğuldu
Babanın yıkılışı
Hortum dehşeti
SPOR
Emre Emre artık bir Fenerli
Sarı-Lacivertliler, uzun bir süredir peşinde koştukları milli...
Havuzda reform
İsraf devrine son!
Telafisi yok
Gerets depremi
2 yabancıda son düzlük
Galatasaray yakışanı alır
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 23 C,Açık 16 C
ANKARA - Kapalı 25 C,Kapalı 12 C
IZMİR - Par. Bul. 31 C,Açık 16 C
ANTALYA - Par. Bul. 26 C,Par. Bul. 18 C
ADANA - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 21 C
EKONOMİ
IMKB E: 27.377,550 D:% -1,17
DOLAR S: 1,349 D:% 0,33
EURO S: 1,605 D:% 0,41
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu