HAZIRLANIŞI Havucun kabuğunu kazıyıp rendeleyin. Taze soğanları ayıklayıp kıyın. Dereotunu ve taze naneyi ayıklayıp kıyın. Kuru üzümleri ayıklayıp yıkayın. Yayvan bir tencerede margarinle arpa şehriyeleri kavurun. Yıkanmış pirinci, havucu ve tuz ilave edip kavurun. Pirinçler saydamlaşınca; kuru üzümleri, kıyılmış naneyi, dereotunu ve taze soğanları ekleyip karıştırın. Son olarak içine tuzu, karabiberi ve suyu ilave edip, karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Taze nane ve dereotu ile süsleyin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 su bardağı pirinç * 3 çorba kaşığı margarin * 1 adet havuç, 3 soğan * Taze nane, dereotu * Yarım su bardağı kuru üzüm * 2 yemek kaşığı arpa şehriye * 3 su bardağı su, tuz, karabiber