Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 25 Mayıs 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Terbiyeli Piliç
Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav



HAZIRLANIŞI Havucun kabuğunu kazıyıp rendeleyin. Taze soğanları ayıklayıp kıyın. Dereotunu ve taze naneyi ayıklayıp kıyın. Kuru üzümleri ayıklayıp yıkayın. Yayvan bir tencerede margarinle arpa şehriyeleri kavurun. Yıkanmış pirinci, havucu ve tuz ilave edip kavurun. Pirinçler saydamlaşınca; kuru üzümleri, kıyılmış naneyi, dereotunu ve taze soğanları ekleyip karıştırın. Son olarak içine tuzu, karabiberi ve suyu ilave edip, karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Taze nane ve dereotu ile süsleyin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 su bardağı pirinç
*
3 çorba kaşığı margarin
* 1 adet havuç, 3 soğan
*
Taze nane, dereotu
* Yarım su bardağı kuru üzüm
*
2 yemek kaşığı arpa şehriye
* 3 su bardağı su, tuz, karabiber




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kırışıklık kürü ile...Şeker cildin düşmanı
Uzman doktorlar...Susuz zarafet
Cildine ballı maske...Lezzet sofrası
Çizgi ötesi
GÜNCEL
Bunu Bunu yapan insan olamaz Vahşet
4 yaşındaki çocuk, vücudunda sigara söndürülmüş, feci şekilde...
N'olur öldürmeyin
Utanç savunması!
Ölüm ona yakışmadı
Kara çarşaf giyerek çeteye...
Polis olmak istiyordu serseri...
Havuç ye, unutkan olma!
SPOR
Veda Veda sinyali
Alman hoca, "Tercihim F.Bahçe. Ama alternatiflerim de hazır. 2006...
Müthiş bir duygu
Gemileri yaktı
Kartal'dan finale pençe: 83-77
Kahraman Fatih
Sambacı Amoroso Beşiktaş...
Galatasaray'da kıyım başlıyor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 22 C,Par. Bul. 15 C
ANKARA - Fırtına 23 C,Par. Bul. 8 C
IZMİR - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 13 C
ANTALYA - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 16 C
ADANA - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 17 C
EKONOMİ
IMKB E: 24.140,930 D:% -0,77
DOLAR S: 1,390 D:% 0,25
EURO S: 1,750 D:% 0,43
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu