DOMATES SOYARKEN... *Domatesi kaynar suya daldırıp bıçağın tersini üstünde ağır ağır gezdirirseniz, kabuğu kolayca soyulur.
HAMUR AÇARKEN... *Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahları, üstüne tuz serpilip nemli bir bezle silindiğinde, daha kolay temizlenir.
BAŞAMEL SOS HAZIRLARKEN... *Ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı ya da nane atılan beşamel sosun lezzeti güzelleşir.
PUDİNGİ SOĞUTURKEN... *Puding soğurken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, daha sıcakken üzerine toz şeker serpebilirsiniz.
JÖLE YAPARKEN... *Jöle yaptığınız kabı soğuk suyla yıkayıp içine ince bir tabaka bitkisel yağ sürdüğünüz takdirde, jöleyi kalıptan çıkartmak kolaylaşır. Kalıp sıcakken etrafına ıslak havlu sararak 1-2 dakika bekletmek de iyi bir çözümdür.
PORTAKAL SIKARKEN... *Portakalın suyunu iyice çıkartmak için sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletin.