Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 24 Nisan 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Enginarlı Piliç

HAZIRLANIŞI
Pilici, 2 su bardağı su, ufak doğranmış havuç ve soğanla birlikte, 15 dakika kaynatın. Doğranmış patatesi ve 4'e bölünmüş enginarları ekleyin. 5 dakika daha haşlayın. Yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarını bir kenara ayırın. Zeytinyağı ile unu kavurun. Ayırdığınız yarım su bardağı suyu ekleyin. Muskat, karabiber ve tuz ilave edin. Karıştırarak, 3 dakika pişirin. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve kremayı çırpın. Sıcak unlu sosu, hızlı karıştırarak kremalı karışıma ekleyin. Pilici fırın tepsisine yerleştirin. Sebzeleri üzerine koyun. Kremalı karışımı sebzelerin üzerine dökün. Rendelenmiş peyniri serpin. Peynir eriyene dek sıcak fırında bekletin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin.

MALZEMELER (3 kişilik)
* Bir küçük piliç
*
1 adet soğan
* 3 adet konserve enginar
*
1 adet patates, 1 havuç
* 2 su bardağı su, tuz, karabiber
*
2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı un, maydanoz
*
1 çay kaşığı muskat
* 1 küçük kutu krema
*
1 yumurtanın sarısı
* 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Banyolu Börek


HAZIRLANIŞI
Önce böreğin harcını hazırlayın. Bunun için tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın. İçine ince ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Kırmızıbiber, karabiber, kimyonu ilave edin. Margarini eritip, soğutun. İlk yufkayı serin ve üzerine yağı gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın. Yufkalardan 16 üçgen parça kesin. Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyup, genişçe sarın. Geniş bir tencereye soğuk su koyun. Bütün börekleri içine atın. Suyun içinde yarım saat bekletin. Sonra börekleri sudan çıkartın. İki elinizin arasında sıkın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörekotu ve susam serpin. Isıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

MALZEMELER (4 kişilik)
* Yarım kalıp tuzsuz beyaz peynir
*
Kırmızıbiber, karabiber, kimyon
* Maydanoz, 3 adet yufka
*
Yarım paket margarin
* 1 yumurtanın sarısı, maydanoz
*
Üzerine çörekotu

Badem Tatlısı

HAZIRLANIŞI
Şurubu için şeker ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin. Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın. Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin. Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin. Karışıma katarak, karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp, düzleştirin. Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip, 20 veya 30 dakika pişirerek fırından çıkartın. Üzerine soğuk şurup döküp servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 yumurta, 100 gr margarin
*
2 çorba kaşığı toz seker
* 2 çorba kaşığı un
*
50 gr kabuksuz badem
* 100 gr çekilmiş badem
*
1 kilo şekerden yapılmış şurup
* Şurubu için: 1 kg toz şeker
*
3 bardak su, limon




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Nane ve tarçın stressavarUzman doktorlar...
Yaş farkının etkileriFazla kilolardan iğne ile...
Dekoltenizle göz kamaştırınKırışıklıkları kremlerle...
Aşırı susamak şeker...Endişeye karşı sarı kantaron
Sayılarla insan vücuduTıp sözlüğü
Çizgi ötesiAşk günlüğü
GÜNCEL
Mehdi, Mehdi, Deccal ve kıyamet
Yüce dinimiz İslam; akıl, mantık ve bilimi esas alır. Saçmalıklara...
Vahşi cinayet
Barda türkü katliamı
Berat artık özgür
Mert'i yürütelim
Yedi yıldır ağlıyor
SSK'yı geçti, sağlığı seçti
SPOR
Kartal Kartal tam gaz
Ligin ikinci yarısının en başarılı takımı olan Siyah-Beyazlı ekip,...
Amramovıç Fener'i alacak
100. Yıl aşkına
Hiç kolay değil
Halterde iki altın daha!
Gaziantep çarpıldı
Başkent'te ses yok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Kapalı 13 C,Kapalı 8 C
ANKARA - Yağmur 14 C,Kapalı 4 C
IZMİR - Fırtına 19 C,Par. Bul. 6 C
ANTALYA - Par. Bul. 21 C,Par. Bul. 11 C
ADANA - Par. Bul. 28 C,Par. Bul. 14 C
EKONOMİ
IMKB E: 24.690,990 D:% 1,11
DOLAR S: 1,356 D:% 0,00
EURO S: 1,770 D:% 0,00
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu