Özelliklehayvansal yağlar, karaciğer için oldukça zararlıdır. Bunun yerine bitkisel veya balık yağları tercih edilebilir (bakliyat, deniz ürünleri). Şeker vücutta yağa dönüştürüldüğü için, şeker tüketiminde de daha dikkatli olmak gerekir. Ağırlıklı olarak, sebze ve meyve tüketmeye özen gösterilmelidir. Alkol, yağlı besinler, fazla ilaç tüketimi ve enfeksiyonlar karaciğeri yorar. Bu nedenle, karaciğerin yükünü azaltmak için, doğal besinlerle yardımcı olunmalıdır. Karaciğer dostu besinler şöyle sıralanabilir:
* Enginar: Özellikle, karaciğerden atılması gereken azota benzer maddeler konusunda karaciğerin işini kolaylaştırır. Enginar, konsantre veya kapsül şeklinde olmaktan ziyade, taze olarak tüketilmelidir.
* Devedikeni: Bu bitki, içerdiği maddeler sayesinde hem karaciğeri yeniler hem de enfeksiyonlara karşı iyi gelir.
* Hindiba: Karaciğeri zehirli maddelerden arındırır ve hazmı kolaylaştırır. Yaprakları salata olarak, kökleri de kaynatılıp tüketilebilir.
* Havuç: İçerdiği antioksidanlar (betakaroten ve flavonoid) sayesinde, karaciğeri temizler.