HAMUR İŞLERİ İÇİN ÖNERİLER * Yağlı hamurla yapılan böreklerde hamurun kıvamı bozulmaması için, içine çok az limon suyu katın. * Hamuru dinlendirirken mutlaka üzerini nemli bezle örtün. Nemli bez, hamurun kabuk tutmasını önler. * Unla yapılan tatlıları hazırlarken içlerine çok az tuz katmak lezzeti artırır. * Payın ıslak kalmasını istemiyorsanız, pişirdikten sonra tel ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın. Bu, hava akımının altta da dolaşmasını sağlar. * Hamuru yoğururken suyu azar azar ekleyin. Birden bire eklenen suyun hamuru pütürlü yapacağını unutmayın.
KOMPOSTO YAPARKEN * Elma ve ayva gibi sert meyvelerden yapacağınız kompostolarda, meyveleri önce su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. * Daha sonra şekeri katın ve kısık ateşte kaynatmayı deneyin. Meyvelerin istenen yumuşaklıkta olduğunu göreceksiniz.