Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 14 Mart 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet Sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet Sofrası



Ahududulu Kek

HAZIRLANIŞI
Altı tane sufle kalıbını hafifçe yağlayın. Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip kaplara eşit miktarda paylaştırın. Bir kapta margarini eritin. Unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın. Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, şeker ve 3 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kaplara paylaştırın. 190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin. Sıcak sıcak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 3.5 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
*
2 çorba kaşığı pudra şekeri
* 1 su bardağı yağsız süt
*
1.5 çorba kaşığı toz şeker
* 2.5 çorba kaşığı un
*
225 gr ahududu, pudra şekeri
* 2 yumurta, 2 limon

Mantarlı Tart

HAZIRLANIŞI
Derin bir tart kabına tart hamurunu yerleştirin. 200 derecelik bir fırında 15 dakika kadar pişirin. Bir sos kabında yağı eritin, kıyılmış soğanları içine katıp, 3 dakika çevirin. Sarımsağı, ikiye böİünmüş mantarları, kıyılmış maydanozu da katıp tuz ve biberi de ekledikten sonra 4-5 dakika daha pişirin. Bu karışımı tart hamurunun üzerine yayın. Krema ve yumurtaları da iyice karıştırıp mantarlı karışımın üzerine dök. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 190 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* Hazır tart hamuru
*
3 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
* 25 gr rendelenmiş taze kaşar
*
2 adet çırpılmış yumurta
* 1 diş dövülmüş sarmısak
*
150 ml çiğ krema
* 350 gr mantar, maydanoz
*
1 adet soğan, tuz, karabiber

Açma

HAZIRLANIŞI
1 bardak ılık suda 1 paket yaş mayayı eritin. Bir kaba 1 bardak sütü, sıvıyağı, 3 çorba kaşığı şekeri ve 1 çay kaşığı tuzu koyup bir miktar un ilave edin. Hamur haline getirin. Yapılan hamuru 1 saat bekletin sonra maya ile bir süre daha yoğurun ve yuvarlak açma şeklini verin. Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Sonra üstlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün (dilerseniz üzerine çörek otu serpiştirin). Isıtılmış 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 bardak ılık su
*
1 paket yaş maya
* 1 bardak süt
*
1 bardak sıvı yağ
* 3 çorba kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı tuz
*
Aldığı kadar un
* Üzerine yumurta sarısı




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Tiroidin kalbe etkisiAdım adım başarı
Metil alkol zehirlenmesiSiz de onun gibi olabilirsiniz
Kırışıklıklara karşı...Kilo vermeye yardımcı besinler
Çizgi ötesiKozmetiklerin de bir ömrü var
Romatizmaya faydalı bitkilerÇocuk, anne-babaya neden...
Hazımsızlık migrene neden...Ayak ve ayakkabı ilişkisi
Lumbago nedir?Tıp sözlüğü
GÜNCEL
Yanacaktık Yanacaktık
Batan ro-ro gemisinden denize düşen LPG yüklü 7 tanker patlasaydı,...
Vahşet
Doktora, komşu gaspı
Gasp oyunu uzun sürmedi
Bebek mutluluğu yaşarken...
Murat, hayat verecek
Dünya basını onu konuşuyor
SPOR
Fener'in Fener'in büyücüsü
Lider F.Bahçe'nin Kadıköy'deki son kurbanı G.Birliği oldu. Sarı-...
Hooljdonk aşkı
Deda faciası
Yastan düğüne
Test maçımız
Çaykur Rizespor Sebat'a acımadı
Samsun'da süper düello
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 12 C,Par. Bul. 7 C
ANKARA - Par. Bul. 8 C,Par. Bul. -3 C
IZMİR - Kapalı 14 C,Par. Bul. 6 C
ANTALYA - Par. Bul. 16 C,Par. Bul. 6 C
ADANA - Par. Bul. 16 C,Par. Bul. 7 C
EKONOMİ
IMKB E: 27.572,790 D:% 0,19
DOLAR S: 1,264 D:% -1,21
EURO S: 1,697 D:% -0,96
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu