HAZIRLANIŞI Altı tane sufle kalıbını hafifçe yağlayın. Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip kaplara eşit miktarda paylaştırın. Bir kapta margarini eritin. Unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın. Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, şeker ve 3 çorba kaşığı limon suyunu ekleyin. Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kaplara paylaştırın. 190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 3.5 çorba kaşığı margarin veya tereyağı * 2 çorba kaşığı pudra şekeri * 1 su bardağı yağsız süt * 1.5 çorba kaşığı toz şeker * 2.5 çorba kaşığı un * 225 gr ahududu, pudra şekeri * 2 yumurta, 2 limon
Mantarlı Tart
HAZIRLANIŞI Derin bir tart kabına tart hamurunu yerleştirin. 200 derecelik bir fırında 15 dakika kadar pişirin. Bir sos kabında yağı eritin, kıyılmış soğanları içine katıp, 3 dakika çevirin. Sarımsağı, ikiye böİünmüş mantarları, kıyılmış maydanozu da katıp tuz ve biberi de ekledikten sonra 4-5 dakika daha pişirin. Bu karışımı tart hamurunun üzerine yayın. Krema ve yumurtaları da iyice karıştırıp mantarlı karışımın üzerine dök. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 190 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * Hazır tart hamuru * 3 çorba kaşığı tereyağ veya margarin * 25 gr rendelenmiş taze kaşar * 2 adet çırpılmış yumurta * 1 diş dövülmüş sarmısak * 150 ml çiğ krema * 350 gr mantar, maydanoz * 1 adet soğan, tuz, karabiber
Açma
HAZIRLANIŞI 1 bardak ılık suda 1 paket yaş mayayı eritin. Bir kaba 1 bardak sütü, sıvıyağı, 3 çorba kaşığı şekeri ve 1 çay kaşığı tuzu koyup bir miktar un ilave edin. Hamur haline getirin. Yapılan hamuru 1 saat bekletin sonra maya ile bir süre daha yoğurun ve yuvarlak açma şeklini verin. Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Sonra üstlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün (dilerseniz üzerine çörek otu serpiştirin). Isıtılmış 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 bardak ılık su * 1 paket yaş maya * 1 bardak süt * 1 bardak sıvı yağ * 3 çorba kaşığı şeker * 1 çay kaşığı tuz * Aldığı kadar un * Üzerine yumurta sarısı