Hazırlanışı: Temizleyip yıkadığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık, ateşte 35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayırarak ince ince didin ve servis tabağına düzgünce yerleştirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıştırın. Didilmiş tavuk etinin üzerini, bu karışımla kaplayın. Yağın içine kırmızıbiberi ilave ederek, eriyene kadar ısıtın. Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek, servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 adet tavuk * 2 çorba kaşığı sıvı yağ * 5 ince dilim ekmek (bayat) * 3 su bardağı ceviz içi * 8 diş sarımsak * 3 su bardağı su * 1 tatlı kaşığı karabiber * 2 tatlı kaşığı tuz * Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber
*** Ballı Brownie
Hazırlanışı: 1 çay bardağı eritilmiş margarin ve 1 su bardağı toz şekeri iyice çırpın. 1 paket vanilya ve 1 çorba kaşığı balı ekleyip, karıştırın. Yumurtaları, karışıma tek tek ilave ederek, yedirin. En son 1 çay bardağı kakao, 1.5 çay bardağı un ve 1 çay bardağı çekilmiş cevizi ekleyip, karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkartın, ılıdıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 su bardağı toz seker * 1 çay bardağı eritilmiş margarin * 75 gr bal (1 çorba kaşığı) * 50 gr kakao (1 çay bardağı) * 2 yumurta, tuz * 1 paket vanilya * 75 gr un (1.5 çay bardağı) * 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
*** Hünkar Böreği
Hazırlanışı: Buzdolabından katı olarak çıkarttığınız margarini, keserek una yedirin. Unla yağ ekmek kırıntısı görüntüsü alınca, çok soğuk yarım bardak suyu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Buzdolabında yarım saat bekletin. Çentilmiş soğanı 3 çorba kaşığı margarinde pembeleştirin. 2'ye kesilmiş mantarları ilave edin. 5 dakika pişirin. Kıymayı ayrı bir tavada kavurun. Tuzu, kekiği ve domates salçasını katıp, mantarlı soğanla karıştırın. Hamuru bir fırın tepsisine yayıp, 225 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirip çıkartın. Kıymalı harcı üzerine yayıp, en üste rendelenmiş peyniri serpin, domates dilimlerini yerleştirip, fırına sürerek 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1.5 bardak un * 200 gr margarin * 300 gr kıyma, 3 soğan * 100 gr mantar * 100 gr rendelenmiş kaşar * 3- 4 adet domates * 2 çorba kaşığı domates salçası * Yeteri kadar tuz, kekik * Yarım bardak su