Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 23 Ocak 2005
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Çerkez Tavuğu

Hazırlanışı:
Temizleyip yıkadığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık, ateşte 35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayırarak ince ince didin ve servis tabağına düzgünce yerleştirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıştırın. Didilmiş tavuk etinin üzerini, bu karışımla kaplayın. Yağın içine kırmızıbiberi ilave ederek, eriyene kadar ısıtın. Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek, servis yapabilirsiniz.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 adet tavuk
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 5 ince dilim ekmek (bayat)
* 3 su bardağı ceviz içi
* 8 diş sarımsak
* 3 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 2 tatlı kaşığı tuz
* Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber

***
Ballı Brownie

Hazırlanışı: 1 çay bardağı eritilmiş margarin ve 1 su bardağı toz şekeri iyice çırpın. 1 paket vanilya ve 1 çorba kaşığı balı ekleyip, karıştırın. Yumurtaları, karışıma tek tek ilave ederek, yedirin. En son 1 çay bardağı kakao, 1.5 çay bardağı un ve 1 çay bardağı çekilmiş cevizi ekleyip, karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkartın, ılıdıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 su bardağı toz seker
* 1 çay bardağı eritilmiş margarin
* 75 gr bal (1 çorba kaşığı)
* 50 gr kakao (1 çay bardağı)
* 2 yumurta, tuz
* 1 paket vanilya
* 75 gr un (1.5 çay bardağı)
* 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

***
Hünkar Böreği

Hazırlanışı:
Buzdolabından katı olarak çıkarttığınız margarini, keserek una yedirin. Unla yağ ekmek kırıntısı görüntüsü alınca, çok soğuk yarım bardak suyu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Buzdolabında yarım saat bekletin. Çentilmiş soğanı 3 çorba kaşığı margarinde pembeleştirin. 2'ye kesilmiş mantarları ilave edin. 5 dakika pişirin. Kıymayı ayrı bir tavada kavurun. Tuzu, kekiği ve domates salçasını katıp, mantarlı soğanla karıştırın. Hamuru bir fırın tepsisine yayıp, 225 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirip çıkartın. Kıymalı harcı üzerine yayıp, en üste rendelenmiş peyniri serpin, domates dilimlerini yerleştirip, fırına sürerek 10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 1.5 bardak un
* 200 gr margarin
* 300 gr kıyma, 3 soğan
* 100 gr mantar
* 100 gr rendelenmiş kaşar
* 3- 4 adet domates
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* Yeteri kadar tuz, kekik
* Yarım bardak su







DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Acaba seviyor mu ?Beynimizi çalıştıran besinler
Obezlerin astım riski...Cilt renginizi tanıyor musunuz?
Her gün tartılmayınNemlendirici içeren...
Yüzünüzü fazla yıkamayınKaç kaloriye ihtiyacınız var?
Çizgi ötesiAşk günlüğü
Sizin şiirleriniz
GÜNCEL
Katili Katili dayısı mı saklıyor ?
Benzinciyi basıp sevgilisini kaçırdıktan sonra patronunu öldüren...
'Umut' mucizesi
Yankesici şov
Kumar borcu bir aileyi yok etti
Arkadaş kurbanı
'Hanım' dayağı mağdurları
'Bana iş verin çalmayayım!'
SPOR
Hakan Hakan sahnede
Hakan Şükür, defansın arasından hava topuna mükemmel sıçrayarak...
Sürgünde bayram
Büyük iddia
Fener sahaya çıkıyor
Transfere evet
Final maçımız
Hooijdonk'a çağrı yapıldı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağ. Ola. 7 C,Par. Bul. 4 C
ANKARA - Yağmur 9 C,Yağmur -1 C
IZMİR - Yağmur 13 C,Par. Bul. 5 C
ANTALYA - Yağmur 15 C,Yağmur 9 C
ADANA - Par. Bul. 13 C,Par. Bul. 5 C
EKONOMİ
IMKB E: 26.918,100 D:% 0,39
DOLAR S: 1,345 D:% 0,00
EURO S: D:%
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu