BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? CEVZ-İ BEVVA: Ülkemizde bazı baharatçılar buna " küçük hindistancevizi " deseler de bildiğimiz hindistanceviziyle bir ilgisi yoktur. Hindistancevizi hurma cinsinden, bir tropikal bölge yemişidir. Cevz-i bevvaysa, sıcak bölgelerde yetişen iki çeneklilerden bir ağacın fındık ve ceviz arasında bir büyüklükteki yemişidir. Bir diğer adı da muskattır. Rendelenerek toz haline getirilir ve genellikle tavalarda, beşamel soslarda, et, dolma ve sarmalarda kullanılır. Ancak, fazlası zararlı olduğundan, özellikle de beyni ve sinir sistemini etkilediğinden cevz-i bevvayı yemeklerde çok az (sivri uçlu bir bıçağın ucunda duracak kadar) kullanmak gerekir. DEREOTU: Maydanozgillerden, iplik biçiminde yapraklan olan bir bitkidir. Güzel kokusu nedeniyle cacık, çiroz salatası gibi bazı salatalarda ve zeytinyağlı birçok yemekte, böreklerde çiğ ve pişmiş olarak kullanılır. Sindirimi kolaylaştırıcı bir bitkidir. Türkiye' de ve Akdeniz ülkelerinde çok yetişir. BENMARİ: İçi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak pişirmek veya eritmek işlemi.