Mercimekli Pirinç Çorbas Hazırlanışı: Margarini eritip soyulmuş, yıkanmış ve doğranmış soğanları ekleyerek, kavurun. 1 çorba kaşığı salçayı ve 6 su bardağı suyu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ayıklanmış yıkanmış 1 su bardağı mercimeği, 1 çay bardağı pirinci ve tuzu ilave ederek pişirin. Çorba kaselerine eşit bir şekilde paylaştırın. Arzu edirseniz üzerini maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 su bardağı mercimek * 1 çay bardağı pirinç * 1 adet soğan * 1 çorba kaşığı salça * 6 su bardağı su veya etsuyu * 100 gr margarin * Maydanoz, tuz
Arnavut Ciğeri HAZIRLANIŞI Ciğeri temizleyin, küp küp kesin, yıkayın ve süzgece alın. Suları iyice süzülünce ciğerleri una bulayın. Fazla unlarını döküp kızgın sıvı yağda kevgirle karıştırarak biraz pişirin. Piyaz için soğanı doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Ciğerleri servis tabağına alın. Yanına hazırladığınız piyazı yerleştirip sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (5 kişilik) * 1 adet koyun ciğeri * Yarım su bardağı un * 1 su bardağı sıvı yağ * 2 adet soğan * Yarım demet maydanoz * Yeteri kadar tuz
Elma Tatlısı HAZIRLANIŞI Elmaların kabuklarını güzelce soyun. Çekirdek kısımlarını çıkartın. Limon suyu, tarçın ve suyu tencereye alıp, elmaları tencereye aktarın. 5 dakika kaynatın. Üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave edip, 10 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Daha sonra elmaları dilimleyin. Krem şanti ve dövülmüş Antep fıstığı ile süsleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER (3 kişilik) * 3 adet elma * Yarım limon suyu * 1 çay bardağı su * Yarım su bardağı toz şeker * 1 adet çubuk tarçın * Süslemek için krem şanti * Dövülmüş Antep fıstığı