* Meyva ve pişmemiş sebzeleri ayrı bölmelere koyun. Böylece biri bozulmaya başladığında diğerlerinin de bozulmalarını engellemiş olursunuz.
* Pişmiş yemekleri kapalı kaplarda saklayın. Sürekli yemeğin tamamını ısıtarak bozulmalarına neden olmak yerine, yiyeceğiniz kadarını ayırarak ayrı kapta ısıtın.
* Sıcak yemekleri soğumadan buzdolabına koymayın. Çözdüğünüz besini bir kez daha dondurmayın. Pişmiş sossuz etleri ise muhakkak buzlukta saklayın.
* Bakterilerin çoğalarak besini bozmalarını ve diğer besinlere de bulaşmalarını önleyebilmek için kalan yemekleri kapalı tutun.
* Balık ve et ürünlerini saklayabilmek, tatlarını ve tazeliklerini koruyabilmek için alüminyum folyo kullanın.
* Sosis, salam, peynir gibi hafif yaş besinleri yağlı kağıtlara sararak saklayın.
* Kurumalarını ve kokularının kaybolmalarını önlemek için artan yemeklerin üzerini strech filmle örtün.