Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 06 Aralık 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Kabak Bayıldı

HAZIRLANIŞI
Kabakların üzerini kazıdıktan sonra kabak oyacağı ile içlerini çıkartın. Uzunlamasına ikiye kesip yıkadıktan sonra bir tepsiye dizin. Soğanları da halka halka doğrayın. Kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri, soyulmuş sarmısakları ilave edin. Daha sonra tuz ve şekeri ekleyin. Kabakların içlerini bu harçla doldurun. Bir su bardağı sıcak su koyup, orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine dereotu serpip servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 4-5 adet dolmalık kabak
*
2 adet domates
* 3 adet soğan
*
Yarım su bardağı zeytinyağı
* 8-10 diş sarmısak
*
2 tatlı kaşığı toz şeker
* Yeteri kadar tuz, dereotu

Tavuklu Börek


HAZIRLANIŞI
Bir kapta 3 yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tavuk suyunu ekleyin ve karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha yayın. Yumurtalı karışımla ıslatın. İkinci ve üçüncü yufkayı da üzerine serip aynı işlemi yapın. Yufkanın kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin. Harcı için tavuğu haşlayın. Etleri küçük parçalayın. Kıyılmış ceviz, tuz ve karabiberle harmanlayın. Yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın. Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin. Tepsiye yerleştirerek bir bıçakla kat yerlerinden üçgen parçalara bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Isıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 3 adet yufka
*
3 adet yumurta
* 1 çay bardağı sıvı yağ
*
1 çay bardağı tavuk suyu
* 1 adet tavuk göğsü
*
100 gr ceviz içi
* Tuz, karabiber
*
Üzerine çörek otu

Kivili Tatlı

HAZIRLANIŞI
Kivileri soyun. Küp şeklinde doğrayıp, kuplara paylaştırın. Tozşeker, şeker boyası ve nişastayı bir tencerede karıştırıp, karanfilleri ekleyin. Ateşe koyup, suyu ilave edip, koyulaşıncaya kadar pişirin. Kivilerin üzerine eşit şekilde dökün. Soğumaya bırakın. Üzerini muz ve çilekle süsleyip, servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 adet kivi
*
3 su bardağı su
* 1.5 su bardağı tozşeker
*
3 yemek kaşığı nişasta
* 4-5 adet karanfil
*
1 adet muz
* 5-10 adet çilek
*
1 fiske yeşil şeker boyası




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Genital hijyeni korumanın...Grip hakkında bilmek...
Sağlığımız için önemli sayılarRomatizmalılara kırmızı...
Turpgiller akciğer...Çocuk felci aşısı 6...
Hipertansiyon her yaşta...Aşkın farklı çözümü
Mobilya devi Çorlu'daEllerin bakımı
Aşk günlüğüSizin şiirleriniz
Çizgi ötesi
GÜNCEL
Ne Ne günlere kaldık
Kapkaç çetesinin lideri milletvekili adayı çıktı
İstanbul'un...
SSK zoru başardı
Kar geri geliyor
Gelinden türkü şov
Taksici katiline lanet
12 yaşında kürtaj oldu
İkizler erken geldi
SPOR
Tümer Tümer ses getirdi: 2-1
Beşiktaş, seyircisiz oynama cezası nedeniyle İstanbulspor maçına...
Düğmeye basıldı
Zoru başardık
Sıra Fener'de
2010 Türkiye'nin
Devreye kadar böyle devam!
Gol Sağnağı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Yağmur 13 C,Par. Bul. 7 C
ANKARA - Kapalı 8 C,Par. Bul. -2 C
IZMİR - Par. Bul. 18 C,Par. Bul. 8 C
ANTALYA - Par. Bul. 20 C,Par. Bul. 11 C
ADANA - Par. Bul. 19 C,Par. Bul. 8 C
EKONOMİ
IMKB E: 23,008 D:% -0.61
DOLAR S: 1,409,000 D:% -0.91
EURO S: 1,882,000 D:% -0.27
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu