Çin Böreği Hazırlanışı İnce doğranmış soğanları margarinle kavurun. Kıymayı, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. Bir tencerede bulgura 2 bardak sıcak su ekleyin ve kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bulguru, havucu ve cevizi kıymaya ilave edin. Yufkaların her birini 8 tane üçgen olacak biçimde kesin. İçine kıymalı harcı koyup, sigara böreği gibi sarın. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 250 gr kıyma * 1 çorba kaşığı margarin * Yarım demet maydanoz * 1 su bardağı ince bulgur * 1 su bardağı rendelenmiş havuç * 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz * 3 adet yufka * 1 adet soğan * 2 adet yumurta * 1 su bardağı galete unu * Karabiber, tuz * Sıvı yağ
Semizotu Salatası HAZIRLANIŞI Semizotlarını ayıklayın ve birkaç su yıkayın. Süzgece alıp, sularının süzülmesini bekleyin. Sonra kalın saplarını kesip, ayırın. Yaprakları bir salata tabağına alın. Domatesleri küçük dilimler halinde kesin ve ayrı bir tabağa koyun. Yine ayrı bir kapta limon, tuz, biber, 1 tutam şeker ve yağı, iyice karıştırın. Semizotlarının üzerine bu sosu dökün. Salatanın üstünü domates ve haşlanmış yumurta ile süsleyerek, servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gr semizotu * 2 adet domates * 2 adet haşlanmış yumurta * 1 adet limon * Şeker, tuz, biber * 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Terbiyeli Tavuk Şiş HAZIRLANIŞI Tavuğu doğrayın. Parçalayıcı bir mikser yardımı ile maydanoz, dereotu, fesleğen, taze soğan ve sıvı yağı püre haline gelinceye kadar karıştırın ve hazırlanan bu karışım ile tavukları en az 12 saat terbiye edin. Daha sonra tavuk etlerini ızgarada pişirin. Basmati pirinçlerini tuzlu suyun içinde pişirin. Domatesleri 2'ye kesip, içlerine doğranmış taze baharatları doldurun ve üzerlerine gravyer peyniri koyarak ızgara altında eritin. Haşlanmış karnabaharları da baharatlar ile lezzetlendirip, tuz ve biber seripn. Tüm bu garnitürleri ve tavuğu bir tabağa koyup servis edin.
MALZEMELER (8-10 kişilik) * 6 kg tavuk, 10 gr sarımsak * Maydanoz, fesleğen * Dereotu, sıvı yağ * 4-5 dal taze soğan * Pilav için 500 gr basmati pirinci * 100 gr kızartılmış badem * 4-5 adet domates, tuz, karabiber * 100 gr gravyer peyniri, baharat * 1 küçük karnabahar