Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 17 Kasım 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofarası
Mutfak rehberi

Lezzet sofarası



Çin Böreği
Hazırlanışı
İnce doğranmış soğanları margarinle kavurun. Kıymayı, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. Bir tencerede bulgura 2 bardak sıcak su ekleyin ve kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bulguru, havucu ve cevizi kıymaya ilave edin. Yufkaların her birini 8 tane üçgen olacak biçimde kesin. İçine kıymalı harcı koyup, sigara böreği gibi sarın. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER (8 kişilik)
* 250 gr kıyma
* 1 çorba kaşığı margarin
* Yarım demet maydanoz
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 su bardağı rendelenmiş havuç
* 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
* 3 adet yufka
* 1 adet soğan
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı galete unu
* Karabiber, tuz
* Sıvı yağ

Semizotu Salatası
HAZIRLANIŞI
Semizotlarını ayıklayın ve birkaç su yıkayın. Süzgece alıp, sularının süzülmesini bekleyin. Sonra kalın saplarını kesip, ayırın. Yaprakları bir salata tabağına alın. Domatesleri küçük dilimler halinde kesin ve ayrı bir tabağa koyun. Yine ayrı bir kapta limon, tuz, biber, 1 tutam şeker ve yağı, iyice karıştırın. Semizotlarının üzerine bu sosu dökün. Salatanın üstünü domates ve haşlanmış yumurta ile süsleyerek, servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 500 gr semizotu
* 2 adet domates
* 2 adet haşlanmış yumurta
* 1 adet limon
* Şeker, tuz, biber
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı

Terbiyeli Tavuk Şiş
HAZIRLANIŞI
Tavuğu doğrayın. Parçalayıcı bir mikser yardımı ile maydanoz, dereotu, fesleğen, taze soğan ve sıvı yağı püre haline gelinceye kadar karıştırın ve hazırlanan bu karışım ile tavukları en az 12 saat terbiye edin. Daha sonra tavuk etlerini ızgarada pişirin. Basmati pirinçlerini tuzlu suyun içinde pişirin. Domatesleri 2'ye kesip, içlerine doğranmış taze baharatları doldurun ve üzerlerine gravyer peyniri koyarak ızgara altında eritin. Haşlanmış karnabaharları da baharatlar ile lezzetlendirip, tuz ve biber seripn. Tüm bu garnitürleri ve tavuğu bir tabağa koyup servis edin.

MALZEMELER (8-10 kişilik)
* 6 kg tavuk, 10 gr sarımsak
* Maydanoz, fesleğen
* Dereotu, sıvı yağ
* 4-5 dal taze soğan
* Pilav için 500 gr basmati pirinci
* 100 gr kızartılmış badem
* 4-5 adet domates, tuz, karabiber
* 100 gr gravyer peyniri, baharat
* 1 küçük karnabahar




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Bebeklerde göz ve kulak...Grip hakkında doğru...
Cildiniz biraz nefes alsın...Gardırop düzeni
Her hamile kadından 15'i...Eski aşka yeni şans vermek
Çizgi ötesiAşk günlüğü
GÜNCEL
Dehşet-1 Dehşet-1
Karısını çamaşır makinesinin kablosuyla boğarak öldürdü
Konya'nın...
Cinayet gibi ölüm
Alemde cinnet:4 ölü
Üniversiteli kapkaççı
Hostes ölümden döndü
Öldüren horultu!
En güzel kamyoncu
SPOR
Haydi Haydi Türkiyem
2006 yolunda kader maçlarımızdan biri. Hedefimiz galibiyet.
Kilit isim Marco
Ocak'a hazırol
Galatasaray vazgeçmiyor
Normal bir maç
Tek yol 3 puan
İnanalım yeter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Fırtına 14 C,Yağmur 8 C
ANKARA - Kapalı 17 C,Kapalı 4 C
IZMİR - Fırtına 20 C,Yağmur 10 C
ANTALYA - Par. Bul. 22 C,Par. Bul. 13 C
ADANA - Yağmur 26 C,Yağmur 14 C
EKONOMİ
IMKB E: 22,105 D:% -0.37
DOLAR S: 1,457,000 D:% 0.00
EURO S: 1,886,000 D:% 0.00
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu