Pişirme hatalarını düzeltme * Çorbanız çok sulu olduysa, hazırlayacağınız bir meyaneyle kıvamını ayarlayabilirsiniz. Bunun için iki kaşık eritilmiş margarini bir kaşık unla karıştırın. Bu karışımı pişmekte olan çorbanıza yavaş yavaş ekleyin. * Pilavı tutturmak, ustalık ister. Eğer pilav suyunu çektiği halde pirinçler hala sertse, bir bölü dört ölçü sıcak su ilave edin ve pirinçler suyu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. * Bayatlamış ekmeklerinizi dilim dilim yapıp aralarına sarımsaklı margarin sürüp folyoya sarın. Yüksek ısıda fırında pişirin. Lezzetine doyamayacaksınız.
Hamur işi yaparken... * Hamur işi yaparken hamuru mutlak surette en az 30 dakika dinlendiriniz. Üzerini nemli bir bez ile kapatıp buzdolabına koyunuz. Böylece hamur daha iyi açılacak ve daha iyi performans verecektir. * Un ve nişasta türü malzemeyi nereden kullanırsanız kullanın mutlaka elekten geçiriniz ki topak topak kalmasın.