Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 28 Eylül 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet Sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet Sofrası



İçli Köfte

Hazırlanışı
Kıyma ve soğanı birlikte iyice kavurun. Maydanoz, ceviz içi, tuz ve baharatları katıp karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bulgura irmiği ekleyin. Tuzunu katıp her tarafını ıslatacak kadar kaynar su ilave edin, karıştırın ve 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Sonra yumurta ve unu ekleyip azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, avucunuzda yuvarlayın. Ortasını parmağınızla oyun, kıymalı harçla doldurup kapatın. Kızdırılmış bol yağda kızartın.

Malzemeler (6 kişilik)
* İç harcı için: Yarım kilo kıyma
*
5 adet kuru soğan, tuz
* Yarım paket margarin
*
1 su bardağı ceviz, maydanoz
* Karabiber, kimyon
*
Dışı için: Yarım kg ince bulgur
* 1 su bardağı irmik, tuz
*
1 yumurta, 1 su bardağı un

Muzlu Krema

Hazırlanışı
Bir tencereye yumurta, şeker, un, vanilya koyup karıştırın. Sıcak sütü azar azar yedirin ve muhallebi kıvamında iken ateşten indirin. İçi ıslatılmış kupların dibine önce bir kat bisküvi yerleştirin. Üzerine kremanın yarısını boşaltıp kremanın üzerine dilimlenmiş muzları koyun, tekrar krema yayın ve bisküvi kırıntıları serpiştirerek buzdolabında soğutun.

Malzemeler (8 kişilik)
* 2.5 su bardağı süt
*
1 bardak toz şeker
* 1 bütün yumurta
*
1 çay kaşığı vanilya
* 2 tepeleme yemek kaşığı un
*
1 paket pötibör bisküvi
* 1-2 adet muz

Mantar Graten

Hazırlanışı
Mantarları temizleyip yıkayın ve doğrayın. Bir tencereye su, 1 kaşık yağ, limon suyu ve tuz koyup mantarları içine atarak kuvvetli ateşte 5 dakika haşlayın. Kevgirle bir kaba çıkartın. Tavada 1 kaşık yağla mantarları soteleyin. 1 kaşık yağla unu 2 dakika kavurun. Mantar suyu ve sütü katıp boza kıvamında pişirin. Kaşar peyniri katın. Mantarları cam bir kaba alın ve sosun yarısıyla karıştırın. Üzerini kalan sosla kapatın. Rendelenmiş kaşarpeyniri ve galeta unu serpiştirin. Üstünü fırında kızartın.

Malzemeler (8 kişilik)
* 500 gr mantar, tuz
*
1 yemek kaşığı tereyağı
* Yarım limon suyu
*
Yarım bardak su
* 1 yemek kaşığı tereyağı
*
Sosu için: 1 tepeleme yemek kaşığı un
* 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
*
Yarım bardak mantar suyu
* Yarım bardak süt
*
2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 yemek kaşığı galeta unu




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kolesterolü düşürmenin...Bebeklerde uykunun önemi
Diş koruma günleriAffetmek büyüklüktür
Evlilik, ilişkiyi güçlendiriyorAşk iksirinin içeriği bulundu
Tencereler rengarenkKiraz gibi dudaklar için
Aşk günlüğüSizin şiirleriniz
Çizgi Ötesi
GÜNCEL
Baldız Baldız cinneti
Kavgalı olduğu baldızının evine gelmesine sinirlenen emekli gurbetçi,...
Esrarengiz cinayet
İkizler sefalet içinde
Sinir, kilo aldırmaz
Türkiye, virüs ithal etmiş!
Böylesi filmlerde olur
En iyi arkadaşı Deisy
SPOR
Adaçayı Adaçayı formülü
Zorlu deplasmanı "çay keyfine" dönüştürmek elimizde. Fenerbahçe'nin...
Bi daha
M.United'ı yenip tarih...
Bodo'ya kadar
UEFA mesaisi başladı
İlhan, Ocak 2005'te yeniden...
İlaç bulundu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 20 C
ANKARA - Açık 31 C,Açık 13 C
IZMİR - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 13 C
ANTALYA - Açık 31 C,Açık 21 C
ADANA - Açık 32 C,Açık 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 22,294 D:% 0.95
DOLAR S: 1,504,000 D:% 0.40
EURO S: 1,853,000 D:% 0.60
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.