Hazırlanışı Kıyma ve soğanı birlikte iyice kavurun. Maydanoz, ceviz içi, tuz ve baharatları katıp karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bulgura irmiği ekleyin. Tuzunu katıp her tarafını ıslatacak kadar kaynar su ilave edin, karıştırın ve 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Sonra yumurta ve unu ekleyip azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, avucunuzda yuvarlayın. Ortasını parmağınızla oyun, kıymalı harçla doldurup kapatın. Kızdırılmış bol yağda kızartın.
Malzemeler (6 kişilik) * İç harcı için: Yarım kilo kıyma * 5 adet kuru soğan, tuz * Yarım paket margarin * 1 su bardağı ceviz, maydanoz * Karabiber, kimyon * Dışı için: Yarım kg ince bulgur * 1 su bardağı irmik, tuz * 1 yumurta, 1 su bardağı un
Muzlu Krema
Hazırlanışı Bir tencereye yumurta, şeker, un, vanilya koyup karıştırın. Sıcak sütü azar azar yedirin ve muhallebi kıvamında iken ateşten indirin. İçi ıslatılmış kupların dibine önce bir kat bisküvi yerleştirin. Üzerine kremanın yarısını boşaltıp kremanın üzerine dilimlenmiş muzları koyun, tekrar krema yayın ve bisküvi kırıntıları serpiştirerek buzdolabında soğutun.
Malzemeler (8 kişilik) * 2.5 su bardağı süt * 1 bardak toz şeker * 1 bütün yumurta * 1 çay kaşığı vanilya * 2 tepeleme yemek kaşığı un * 1 paket pötibör bisküvi * 1-2 adet muz
Mantar Graten
Hazırlanışı Mantarları temizleyip yıkayın ve doğrayın. Bir tencereye su, 1 kaşık yağ, limon suyu ve tuz koyup mantarları içine atarak kuvvetli ateşte 5 dakika haşlayın. Kevgirle bir kaba çıkartın. Tavada 1 kaşık yağla mantarları soteleyin. 1 kaşık yağla unu 2 dakika kavurun. Mantar suyu ve sütü katıp boza kıvamında pişirin. Kaşar peyniri katın. Mantarları cam bir kaba alın ve sosun yarısıyla karıştırın. Üzerini kalan sosla kapatın. Rendelenmiş kaşarpeyniri ve galeta unu serpiştirin. Üstünü fırında kızartın.
Malzemeler (8 kişilik) * 500 gr mantar, tuz * 1 yemek kaşığı tereyağı * Yarım limon suyu * Yarım bardak su * 1 yemek kaşığı tereyağı * Sosu için: 1 tepeleme yemek kaşığı un * 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı * Yarım bardak mantar suyu * Yarım bardak süt * 2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri * 1 yemek kaşığı galeta unu