Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 28 Eylül 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Kolesterolü düşürmenin doğal yolları
Enginar kürü
Domates kürü
Kolesterol nedir?

Kolesterol



Hayat damarlarınızı açık tutmanın yöntemleri... Kolesterolünüzü kontrol edin sağlıklı ve uzun yaşayın...

***

Kolesterolü düşürmenin doğal yolları

Birçok ciddi hastalığa neden olan kötü kolesterolü düşürebilmek için yaşam ve beslenme tarzına dikkat ederek, sebzelerin şifasından yararlanın.

Göğüs ağrısı, kalp krizi, damar tıkanıklığı, yüksek tansiyon, böbrek yetmezliği gibi ciddi hastalıklara yol açan kötü kolesterolün kontrol altına alınması hayati önem taşıyor. Bunu başarabilmek için, ilaç tedavisinin kesinlikle ihmal edilmemesi gerekiyor. Ancak, doğal yollardan yararlanmak, yaşam ve beslenme tarzına dikkat etmek de bazen yeterli olabilir.

Klasik tedaviye ek
Örneğin, kereviz, enginar, domates kötü huylu kolesterolü düşürürken, her türlü kahve ve çikolata tüketimi yükselmesine neden oluyor. Enginar hem kolesterolü hem de trigliseridi düşürüyor. Kereviz ve enginar, aynı zamanda karaciğer dostudur. Enginarda bulunan linoleic asit, daha fazla kolesterolün safra asidine dönüşmesini ve vücuttan atılmasını sağlıyor. Ancak, kereviz kürü, 10 günden fazla kullanıldığında tansiyonu yükseltebiliyor. Özellikle yüksek tansiyon hastaları doktoruna danışmadan kereviz kürünü uygulamamalıdır. Ciddi kolesterol hastaları da bu kürleri, klasik tedaviye ek olarak uygulayabilir.

Kereviz kürü
Dikkatlice soyulmuş ve ince dilimlenmiş 300-350 gr kerevizi (1 porsiyon), 1.5 su bardağı kaynayan suya atıp tencerenin kapağı kapalı olarak, 6-7 dakika hafif ateşte pişirilmelidir. Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce aç karnına, kerevizler suyu ile birlikte yenilmelidir (tuz, yağ, baharat karıştırılmadan). Üç ay boyunca, haftada üç defa birer porsiyon tüketilmelidir. Kereviz suyu hazırlamak için ise, 300-350 gr ince dilimlenmiş kerevizi kaynamakta olan yarım litre suda, tencerenin kapağı kapalı olarak, 7 dakika pişirilmelidir. Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce aç karnına içmek faydalıdır (gün boyu da içilebilir, tuz, yağ, baharat karıştırılmadan).




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Bebeklerde uykunun önemiDiş koruma günleri
Affetmek büyüklüktürEvlilik, ilişkiyi güçlendiriyor
Aşk iksirinin içeriği bulunduTencereler rengarenk
Kiraz gibi dudaklar içinLezzet Sofrası
Aşk günlüğüSizin şiirleriniz
Çizgi Ötesi
GÜNCEL
Baldız Baldız cinneti
Kavgalı olduğu baldızının evine gelmesine sinirlenen emekli gurbetçi,...
Esrarengiz cinayet
İkizler sefalet içinde
Sinir, kilo aldırmaz
Türkiye, virüs ithal etmiş!
Böylesi filmlerde olur
En iyi arkadaşı Deisy
SPOR
Adaçayı Adaçayı formülü
Zorlu deplasmanı "çay keyfine" dönüştürmek elimizde. Fenerbahçe'nin...
Bi daha
M.United'ı yenip tarih...
Bodo'ya kadar
UEFA mesaisi başladı
İlhan, Ocak 2005'te yeniden...
İlaç bulundu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 20 C
ANKARA - Açık 31 C,Açık 13 C
IZMİR - Par. Bul. 33 C,Par. Bul. 13 C
ANTALYA - Açık 31 C,Açık 21 C
ADANA - Açık 32 C,Açık 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 22,294 D:% 0.95
DOLAR S: 1,504,000 D:% 0.40
EURO S: 1,853,000 D:% 0.60
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.