Kızartma Yaparken * Kızartılacak olan yiyecekleri önceden baharatlamayın. Çünkü baharat, yiyeceğin yüzeyinde hoş görünmeyen noktacıklar meydana gelmesine neden olur.
* Kızgın yağa, bakırlı ve kalaylı gereçlerin sokulması, yağın bozulmasına yol açar. Kullanılan tencerelerin, paslanmaz çelik olması gerekir.
* Kızartmada ideal ısı, 175-195 derecedir. Yağın ısısının düşük olması yiyeceğin yağ çekmesine, yüksek olması ise, yanmasına neden olur. Yağın sıcaklık derecesini anlayabilmek için, içine küçük bir ekmek parçası atın. Eğer ekmek altın sarısı rengi bir dakikada alırsa yağ 175 derece, 40 saniyede alırsa 190 derece, 20 saniyede alırsa 195 derecedir.
* Yumuşak dokulu yiyecekler kızartılırken, yüzeyinin zarar görmemesi için yiyecek bir bulamaca (un, yumurta veya galeta unu) batırdıktan sonra kızartılır. Bu tür yiyecekler kızartılırken yağın bozulmaması için, kaplama maddesinin fazlasının atılması gerekir.