Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 22 Eylül 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Zeytinyağlı Dolma

Hazırlanışı
Dolmalık biberleri yıkayıp üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdek yuvalarını temizleyip, yıkayın ve süzgece alın. Dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın. Domatesleri yıkayıp halka halka dilimleyin. Soğanları doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin. Dolmalık fıstık ve pirinci ekleyip kavurun. Dereotu, kuş üzümü, dolma baharı, nane, tuz ve karabiber ilave edip ateşten alın. İç pilavı biberlerin içine doldurun. Üzerlerini domates dilimleriyle kapatıp tencereye dizin. Suyu ekleyip pişirin. Ateşten alıp üzerine limon suyunu gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Malzemeler (8 kişilik)
*1 kg dolmalık biber
*
Yarım kg pirinç, 3 soğan
* Yarım demet derotu
*
1 su bardağı sıvıyağ
* 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
*
1 kahve fincanı kuş üzümü
* Nane, dolma baharı
*
2-3 domates, 1 su bardağı su
* Yarım limon suyu, tuz, karabiber

Çoban Kavurma

Hazırlanışı
Etin fazla yağlarını ve sinirlerini temizleyin. (Çoban kavurma en iyi kuzunun kaburga kısmından çıkar). Kemikli olarak parçalara ayırın. Bir tencereye az yağ koyup, iyice kızdırın ve içine etleri atın. Soğanları soyun ve iri iri parçalar halinde keserek ete ilave edin. Hızlı ateşte, etler kızarana kadar 10-15 dakika kavurun. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika ara ara karıştırarak pişirin. Yanında pilav, sebze ve bir patates garnitürü ile sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Malzemeler (4 kişilik)
* 1.5 kg kuzu kol
*
1 fincan sıvı yağ
* 2 çay kaşığı kekik
*
2 adet kuru soğan
* Yetir kadaır tuz

Havuç Çorbası

Hazırlanışı
Havucu yıkayıp soyun ve küçük parçalara doğrayın. Pırasayı ayıklayıp yıkayın ve incecik kıyın. Patatesi soyun ve yıkayıp doğrayın. Bir tencerede, pırasayı tereyağı ile ocağa koyun. Pırasaları öldürdükten sonra havuç, patates ve 10 bardak su ilave edin. Sebzeleri kısık ateşte iyice pişene kadar 30-40 dakika kaynatın. Çorbayı bir mikser yardımıyla iyice ezin ve bir süzgeçten geçirin. Krema, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra 10 dakika daha kaynatın.

Malzemeler (6 kişilik)
* 1 kg havuç
*
2 çay bardağı krema
* 1 çorba kaşığı tereyağı
*
1 pırasa, 1 patates
* Tuz, karabiber




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Bakterilere bitkisel antibiyotikBurun ameliyatlarıyla...
Aknelere fotodinamik tedaviÇocuğun tek dostu bilgisayarsa
Kötü beslenme regl...Erkekleri tanıyalım
Kadınlar konuşkan erkeği...Dudağınıza şekil vermek elinizde
Şal alırken ve giyerken dikkat!Aşk günlüğü
Sizin şiirlerinizÇizgi Ötesi
GÜNCEL
5.kat 5.kat mucizesi
5.kat mucizesi Hava almak için çıktığı balkondan beton zemine düşen...
Kapkaç furyası
İnsanlık ağır bastı
'Babamızı geri verin'
Teğmen, jigolo mu?
İstavrit bollaştı
Kanada bu yıl, 250 bin göçmen...
SPOR
Dünya Dünya görecek
Süper star, "Dünyanın gözü, Manchester United'la Old Trafford'da...
Bu Fener puan alır
Zoraki onay
Sisteme kefilim
20 senelik hasret bu sezon...
Beşiktaş'ta İlhan tamam
Galatasaray'ın Gallardo inadı!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 18 C
ANKARA - Açık 31 C,Açık 13 C
IZMİR - Par. Bul. 31 C,Açık 14 C
ANTALYA - Açık 31 C,Açık 19 C
ADANA - Açık 32 C,Açık 20 C
EKONOMİ
IMKB E: 21,275 D:% 0.39
DOLAR S: 1,511,000 D:% -0.40
EURO S: 1,856,000 D:% -0.11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.