Hazırlanışı Dolmalık biberleri yıkayıp üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdek yuvalarını temizleyip, yıkayın ve süzgece alın. Dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın. Domatesleri yıkayıp halka halka dilimleyin. Soğanları doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin. Dolmalık fıstık ve pirinci ekleyip kavurun. Dereotu, kuş üzümü, dolma baharı, nane, tuz ve karabiber ilave edip ateşten alın. İç pilavı biberlerin içine doldurun. Üzerlerini domates dilimleriyle kapatıp tencereye dizin. Suyu ekleyip pişirin. Ateşten alıp üzerine limon suyunu gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Malzemeler (8 kişilik) *1 kg dolmalık biber * Yarım kg pirinç, 3 soğan * Yarım demet derotu * 1 su bardağı sıvıyağ * 1 kahve fincanı dolmalık fıstık * 1 kahve fincanı kuş üzümü * Nane, dolma baharı * 2-3 domates, 1 su bardağı su * Yarım limon suyu, tuz, karabiber
Çoban Kavurma
Hazırlanışı Etin fazla yağlarını ve sinirlerini temizleyin. (Çoban kavurma en iyi kuzunun kaburga kısmından çıkar). Kemikli olarak parçalara ayırın. Bir tencereye az yağ koyup, iyice kızdırın ve içine etleri atın. Soğanları soyun ve iri iri parçalar halinde keserek ete ilave edin. Hızlı ateşte, etler kızarana kadar 10-15 dakika kavurun. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 15 dakika ara ara karıştırarak pişirin. Yanında pilav, sebze ve bir patates garnitürü ile sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Malzemeler (4 kişilik) * 1.5 kg kuzu kol * 1 fincan sıvı yağ * 2 çay kaşığı kekik * 2 adet kuru soğan * Yetir kadaır tuz
Havuç Çorbası
Hazırlanışı Havucu yıkayıp soyun ve küçük parçalara doğrayın. Pırasayı ayıklayıp yıkayın ve incecik kıyın. Patatesi soyun ve yıkayıp doğrayın. Bir tencerede, pırasayı tereyağı ile ocağa koyun. Pırasaları öldürdükten sonra havuç, patates ve 10 bardak su ilave edin. Sebzeleri kısık ateşte iyice pişene kadar 30-40 dakika kaynatın. Çorbayı bir mikser yardımıyla iyice ezin ve bir süzgeçten geçirin. Krema, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra 10 dakika daha kaynatın.