BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? * Pasta, kek ve diğer tatlılar için kullandığınız kremanın daha sert olmasını istiyorsanız, hem çırpacağınız kaseyi hem kremayı hem de çırpıcınızı birkaç dakika buzlukta bekletin. * Tavuğun kalitesi, gögüs etinin dolgun ve sıkı olmasından anlaşılır. Tavuk tazeyse göğüs kemiğinin ucu esnek olur. Tavuğun derisinde oluşan mavi lekeler, etin bozulduğunu gösterir. * Patatesleri haşlarken suya 1 yemek kaşığı sirke koyarsanız hem patateslerinizi dağılmaktan kurtarırsınız hem de haşlandıktan sonra bile sarı renklerini muhafaza ederler. * Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için su dolu bir bardağın içine koyun. Eğer dibe çöküyorsa hala hava almamış ve tazedir. * Meyve ve sebzelerin daha hızlı olgunlaşmasını istiyorsanız, birkaç gün kahverengi bir kağıt torbada bekletin. * Balık filetoların bembeyaz pişmesini istiyorsanız, pişirmeden önce üzerine limon suyu serpin.