HAZIRLANIŞI Yumurta ve yoğurdu bir çatalla iyice çırpın ve tencereye alın. Unu ekleyip biraz su ilavesi ile incelterek, topaksız bir kıvama gelmesini sağlayın. Üzerine 4 su bardağı suyu ve tavuk suyu tabletini ilave edin. Küçük kareler şeklinde kestiğiniz salam dilimlerini tencereye koyun. Hafif ateşte ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynayana kadar pişirin. Tereyağını küçük bir tavada eritin ve kırmızıbiberi ekleyin. Daha sonra çorbanın üzerine dökün. Üzerine de naneyi serpin.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 adet yumurta * 4 çorba kaşığı yoğurt * 2 çorba kaşığı un * 1 adet tavuk suyu tableti * 4-5 dilim salam * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 çay kaşığı kırmızıbiber * Nane, tuz
Etli Yaprak Dolması
HAZIRLANIŞI Yaprakları birkaç kere yıkayın. Kaynamış suda 3-4 dakika haşlayın. Soğanları ince ince doğrayın. Kıyma, kıyılmış dereotu, maydanoz, domates ezmesi, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber ve yarım bardak su katıp hepsini karıştırın. Büyük yaprakları ortadan ikiye bölün, sap ve orta damarını çıkartın. 1 tatlı kaşığı içten koyup sararak ufak dolmalar yapın. Tencerenin içine bir kat yaprak döşeyin ve üzerine dolmaları yerleştirin. Üzerine çıkana kadar su ve 2 kaşık yağ koyun. Üstünü de artan yapraklarla kapatın. Kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER (10 kişilik) * 250 gr salamura veya taze yaprak * 250 gr koyun kıyması * 3 orta boy soğan * 1 kahve fincanı pirinç * 1/2 demet maydanoz * 1 yemek kaşığı domates ezmesi * 1/2 demet dereotu (Arzu eden nane de koyabilir.) * 1 yemek kaşığı yağ
Krem Şokola
HAZIRLANIŞI Jelatinleri, soğuk suda bekletin. Bir tencerede kakao, tozşeker, yumurta sarısını telle karıştırın ve kaynayan sütü azar azar katıp yedirin. Kremayı, devamlı karıştırarak kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Jelatinleri sudan çıkartıp içine katın. Soğuyan kremayı, 1.5 bardak krem şantiyi karıştırarak yedirin. Krema bardaklarına boşaltıp üstlerine kalan krem şantiyi sıkın ve dolapta soğutun.
MALZEMELER 10 kişilik) * 1 çay bardağı kakao * 1 çay bardağı tepeleme tozşeker * 4 yumurta sarısı * 2,5 su bardağı süt * 2 su bardağı krem şanti * 5 yaprak jelatin