Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 11 Eylül 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak Rehberi

Lezzet sofrası



Macar Çorbası

HAZIRLANIŞI
Yumurta ve yoğurdu bir çatalla iyice çırpın ve tencereye alın. Unu ekleyip biraz su ilavesi ile incelterek, topaksız bir kıvama gelmesini sağlayın. Üzerine 4 su bardağı suyu ve tavuk suyu tabletini ilave edin. Küçük kareler şeklinde kestiğiniz salam dilimlerini tencereye koyun. Hafif ateşte ve sürekli karıştırarak bir taşım kaynayana kadar pişirin. Tereyağını küçük bir tavada eritin ve kırmızıbiberi ekleyin. Daha sonra çorbanın üzerine dökün. Üzerine de naneyi serpin.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 adet yumurta
*
4 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı un
*
1 adet tavuk suyu tableti
* 4-5 dilim salam
*
1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
*
Nane, tuz

Etli Yaprak Dolması

HAZIRLANIŞI
Yaprakları birkaç kere yıkayın. Kaynamış suda 3-4 dakika haşlayın. Soğanları ince ince doğrayın. Kıyma, kıyılmış dereotu, maydanoz, domates ezmesi, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber ve yarım bardak su katıp hepsini karıştırın. Büyük yaprakları ortadan ikiye bölün, sap ve orta damarını çıkartın. 1 tatlı kaşığı içten koyup sararak ufak dolmalar yapın. Tencerenin içine bir kat yaprak döşeyin ve üzerine dolmaları yerleştirin. Üzerine çıkana kadar su ve 2 kaşık yağ koyun. Üstünü de artan yapraklarla kapatın. Kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER (10 kişilik)
*
250 gr salamura veya taze yaprak
* 250 gr koyun kıyması
*
3 orta boy soğan
* 1 kahve fincanı pirinç
*
1/2 demet maydanoz
* 1 yemek kaşığı domates ezmesi
*
1/2 demet dereotu (Arzu eden nane de koyabilir.)
* 1 yemek kaşığı yağ

Krem Şokola

HAZIRLANIŞI
Jelatinleri, soğuk suda bekletin. Bir tencerede kakao, tozşeker, yumurta sarısını telle karıştırın ve kaynayan sütü azar azar katıp yedirin. Kremayı, devamlı karıştırarak kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Jelatinleri sudan çıkartıp içine katın. Soğuyan kremayı, 1.5 bardak krem şantiyi karıştırarak yedirin. Krema bardaklarına boşaltıp üstlerine kalan krem şantiyi sıkın ve dolapta soğutun.

MALZEMELER 10 kişilik)
* 1 çay bardağı kakao
*
1 çay bardağı tepeleme tozşeker
* 4 yumurta sarısı
*
2,5 su bardağı süt
* 2 su bardağı krem şanti
*
5 yaprak jelatin




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Burcu onu ele veriyor!Cildiniz ve kişiliğiniz
Hissettikleriniz aşk mı acaba?Her şey dudakta başlar
Vücudunuzu kışa hazırlayınKilo sorununa öneriler
Enerjik anneler nasıl...Kötü beslenme, regl...
Elma ve havuç dişleri koruyorHorlamanın nedenleri ve tedavisi
Üzüm suyu çay kalp dostuAğız kokusuna ne sebep olur?
Güzel söz en iyi ödülTIP SÖZLÜĞÜ
Aşk günlüğüSizin Şiirleriniz
Çizgi Ötesi
GÜNCEL
Dehşeti Dehşeti yaşadı
Kasiyer kız, başına silahını dayayıp, marketin kasasındaki paraları...
Türkmen kıyımı başladı
İşler karıştı
"Bana ormanda tecavüz etti!"
'Doktor bu ne!'
2 cep telefonu için 50 yıl...
Karadeniz'de sel uyarısı
SPOR
Tarihi Tarihi fırsat
Fenerbahçe'nin zorlu seriden yüzünün akıyla çıkmasını isteyen Başkan...
Potada rakip Estonya
Savunma sancılı
Süren depremi
Zor dönemeç
Tepki büyor
Gaziantep'te Lazarov şoku
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 20 C,Par. Bul. 14 C
ANKARA - Kapalı 11 C,Kapalı 5 C
IZMİR - Par. Bul. 23 C,Par. Bul. 12 C
ANTALYA - Par. Bul. 28 C,Par. Bul. 20 C
ADANA - Par. Bul. 27 C,Par. Bul. 23 C
EKONOMİ
IMKB E: 21,004 D:% -1.84
DOLAR S: 1,492,000 D:% 0.00
EURO S: 1,831,000 D:% 0.88
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.