BÖREKLERİN KABARMASI İÇİN * HAZIR yufkayla yaptığınız böreklerinizi kabartmak istiyorsanız, üzerine bir çay kaşığı soda dökün. Hem lezzeti artacak, hem de daha fazla kabaracaktır.
ÇORBA SULU OLDUYSA * ÇORBANIZ fazla sulu olmuşsa üzülmeyin, ateşten indirmeden önce içine soyulmuş bir çiğ bir patates rendeleyin ve biraz kaynatın.
HAMUR KIZARTMALARINA * KAHVALTI veya çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha leziz olması elinizde. Hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın. Hem lezzetinin artacağından, hem de daha iyi kızaracağından hiç şüpheniz olmasın.
DAHA LEZİZ ET, BALIK, TAVUK... * ET ya da balık yaptığınızda yemeğinizin suyunun daha lezzetli olmasını istiyorsanız, birkaç damla 95 derecelik alkol serpiştirin. Tadı damağınızda kalacak.
BESLEYİCİ PUDİNGLER * VANİLYALI puding yaptığınızda, pudingi koyacağınız kaselerin içine önceden çekirdeği çıkartılmış hurma koyarsanız, hem daha lezzetli hem de daha besleyici olur.