Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 03 Eylül 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak Rehberi

Lezzet sofrası



Ciğer Yahni
Hazırlanışı: Ayıklanmış ve küp şeklinde doğranmış ciğerleri yıkayıp, suyunu süzdürün. Yayvan bir kaba alıp, üzerlerine sütü dökün. Taze soğanları ayıklayıp yıkayın ve doğrayın. Sarımsakları soyun, 2'ye kesin. Sivri biberlerin tohumlarını çıkartıp doğrayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp, ince ince kıyın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, taze soğan ve sarımsağı ekleyin, 2 dakika çevirin. Ciğerleri sütten çıkartın ve süzün, una bulayarak tencereye ekleyin. Karıştırarak, hafif ateşte pişirin. Doğranmış domates ve biberleri de ekleyin. Sıcak su, tuz ve karabiber koyup, 10 dakika pişirin. Üzerine maydanoz ve dereotu serpin.
MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 adet koyun karaciğeri
*
1 su bardağı süt
* Yarım kahve fincanı zeytinyağı
*
1 demet taze soğan
* 3 diş sarımsak, 1 fincan un, tuz
*
1 kutu doğranmış domates
* 2 adet sivri biber
*
1 çay kaşığı kimyon
* Maydanoz, dereotu

Fasulyeli Spagetti

HAZIRLANIŞI Önce makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir tavada, zeytinyağı ile doğranmış soğanı kavurun. Hafif haşlanmış ve ince ince kesilmiş taze fasulyeyi ekleyip, kısık ateşte karıştırarak kavurmaya devam edin. Soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Makarnayı tencereye alın. Üzerine fasulye kavurmasını döküp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 250 gram taze fasulye
*
1 paket çubuk makarna
* 1 küçük kuru soğan
*
2 tane domates
* 1 kaşık salça, tuz, karabiber
*
Çeyrek su bardağı zeytinyağı

Badem Ezmeli Şeftali
HAZIRLANIŞI Şeftalileri 2'ye bölün. Çekirdeklerini çıkartıp, içini biraz oyun. Bir tepsiye içleri yukarıya gelecek şekilde dizin. Şeftalinin içini, ufalanmış acıbadem kurabiyelerini, bademleri, tarçını ve şekerin yarısını robottan geçirip püre haline getirin. Püre kuru ise birkaç kaşık şeftali suyu ilave edin. Şeftalilerin içine doldurun. Kalan şekeri üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, 30-35 dakika pişirin. Çıkan suyu üzerine gezdirip, ılık olarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 6 adet sert ve iri şeftali
*
1 çorba kaşığı soyulmuş ve dilimlenmiş badem
* 10 adet küçük acıbadem kurabiyesi
*
3.5 su bardağı toz şeker
* 1 çorba kaşığı tarçın




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Çocukluk çağı şişmanlığıSultanların meyvesi incir
Sevgiliniz sizi aldatıyor mu?İlişkinizin aynası
Eşinizin omzunda mı uyuyorsunuz?Yağlı ciltler özen ister
Kınayla gelen ışıltıÇizgi ötesi
Tıp sözlüğüİç çamaşırı alırken...
İtiraflarAşk günlüğü
Sizin şiirleriniz
GÜNCEL
Gergin Gergin bekleyiş sürüyor
Kuzey Osetya'da bir okulu basıp 132'si çocuk, 354 kişiyi rehin...
Emniyet kemerini acamadı
Reddedilen aşık dehşet saçtı:...
'Bitsin artık bu kabus'
Cami tuvaletinde altın vuruş...
Tamer'in tezgahı
Çoban Ayşe ODTÜ'de
SPOR
Fener'e Fener'e imrendim
G.Saray Başkanı'nın, kurmaylarına "Bizim kulüpte her kafadan bir ses...
Yıldırım Planı!
Trabzonspor'da yedeklere şans
Hagi öfkeli
Trabzon'un bitirim ikilisi
Beşiktaş'ta sürpriz izin
Son dakika değişikliği!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 25 C,Açık 17 C
ANKARA - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 13 C
IZMİR - Par. Bul. 32 C,Par. Bul. 15 C
ANTALYA - Par. Bul. 31 C,Açık 20 C
ADANA - Par. Bul. 30 C,Par. Bul. 21 C
EKONOMİ
IMKB E: 20,526 D:% 0.07
DOLAR S: 1,509,000 D:% 0.00
EURO S: 1,837,000 D:% 0.11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.