Ciğer Yahni Hazırlanışı: Ayıklanmış ve küp şeklinde doğranmış ciğerleri yıkayıp, suyunu süzdürün. Yayvan bir kaba alıp, üzerlerine sütü dökün. Taze soğanları ayıklayıp yıkayın ve doğrayın. Sarımsakları soyun, 2'ye kesin. Sivri biberlerin tohumlarını çıkartıp doğrayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp, ince ince kıyın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, taze soğan ve sarımsağı ekleyin, 2 dakika çevirin. Ciğerleri sütten çıkartın ve süzün, una bulayarak tencereye ekleyin. Karıştırarak, hafif ateşte pişirin. Doğranmış domates ve biberleri de ekleyin. Sıcak su, tuz ve karabiber koyup, 10 dakika pişirin. Üzerine maydanoz ve dereotu serpin. MALZEMELER (4 kişilik) * 1 adet koyun karaciğeri * 1 su bardağı süt * Yarım kahve fincanı zeytinyağı * 1 demet taze soğan * 3 diş sarımsak, 1 fincan un, tuz * 1 kutu doğranmış domates * 2 adet sivri biber * 1 çay kaşığı kimyon * Maydanoz, dereotu
Fasulyeli Spagetti HAZIRLANIŞI Önce makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir tavada, zeytinyağı ile doğranmış soğanı kavurun. Hafif haşlanmış ve ince ince kesilmiş taze fasulyeyi ekleyip, kısık ateşte karıştırarak kavurmaya devam edin. Soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Makarnayı tencereye alın. Üzerine fasulye kavurmasını döküp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 250 gram taze fasulye * 1 paket çubuk makarna * 1 küçük kuru soğan * 2 tane domates * 1 kaşık salça, tuz, karabiber * Çeyrek su bardağı zeytinyağı
Badem Ezmeli Şeftali HAZIRLANIŞI Şeftalileri 2'ye bölün. Çekirdeklerini çıkartıp, içini biraz oyun. Bir tepsiye içleri yukarıya gelecek şekilde dizin. Şeftalinin içini, ufalanmış acıbadem kurabiyelerini, bademleri, tarçını ve şekerin yarısını robottan geçirip püre haline getirin. Püre kuru ise birkaç kaşık şeftali suyu ilave edin. Şeftalilerin içine doldurun. Kalan şekeri üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, 30-35 dakika pişirin. Çıkan suyu üzerine gezdirip, ılık olarak servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 6 adet sert ve iri şeftali * 1 çorba kaşığı soyulmuş ve dilimlenmiş badem * 10 adet küçük acıbadem kurabiyesi * 3.5 su bardağı toz şeker * 1 çorba kaşığı tarçın