Ispanaklı Karides HAZIRLANIŞI Doğranmış soğanı yağda biraz çevirin, saplarını ayıkladığınız ıspanağı ilave edip soteleyin. Isıya dayanıklı cam bir kabın dibine yerleştirin. Üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri dökün, daha sonra sırasıyla, limonlu suda haşlayıp ince ince doğradığınız mantarı, çok az tereyağı ve bir tutam karabiberle sote ettiğiniz karidesleri, en üste de boza kıvamındaki beşamel sosu dökün. Kalan kaşar peyniri rendesini de serpip, fırına verin ve 30 dakika pişirin. MALZEMELER (4 kişilik) * 1 kg ıspanak * 600 gr mantar * 1 baş soğan * 200 gr tost kaşarı * 500 gr karides
Kolay Su Böreği HAZIRLANIŞI Margarini eritin, yufkaların üzerine sürün ve üst üste koyun. Başka bir kabın içerisinde incecik kıyılmış maydanoz, beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın. Yufkaların en üstüne serpiştirin. Yufkayı önce ortadan 2'ye, sonra 5 üçgen parçaya ayırıp sigara böreği gibi sarın. Üzerini folyo ile kapatarak, buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin. Sonra suya batırın, daha önce yağladığınız fırın tepsisine yerleştirip, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, 20-25 dakika pişirin. MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg yufka * 250 gr margarin * 2 su bardağı yoğurt * 2 su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir * 2 yumurta sarısı (Beyazını peynire ilave edin.) * Yarım demet maydanoz
İtalyan Salatası HAZIRLANIŞI Domates, salatalık ve marulu yıkayıp, süzgece alın. Sonra domates ve salatalığı soymadan doğrayın. Marulu iri parçalar halinde kopartın. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, halka şeklinde doğrayın ve hepsini derin bir salata kasesine alın. İçerisine 100 gram burgu veya boru tipi az haşlanmış makarna ve bir tutam fesleğen, zeytinyağı, limon, tuz ilave edin. Hepsini birlikte harmanlayın. Buzdolabında biraz soğutup, soğuk olarak servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 3 adet domates * 1 adet salatalık * 1 küçük marul * 2-3 adet sivri biber * 100 gr haşlanmış makarna * Bir tutam fesleğen * Zeytinyağı, limon, tuz