* Kalorinizi yükseltmek için çay, ıhlamur, et suları, tuzsuz yağ, nişasta, şeker, sade akide şekeri, pişmaniye, sade lokum yiyebilirsiniz. * Sebzeleri yıkadıktan sonra küçük parçalara bölüp haşlayın, haşladığınız bu suyu dökün, yağ istenirse et ilavesi ile pişirin. Yemeklerin suyunu yemekten kaçının. * 1 yumurta ve 1 köfte kadar (30 gr) et aynı değerdedir. İstenirse birinden biri yenebilir. * 1 köfte kadar (30 gr) et yerine 3 yemek kaşığı kuru fasulye, nohut, kara bakla, barbunya, mercimekten birini yiyebilirsiniz. * Etlerden koyun etini, tavuk beyaz etini veya balığı tercih edin. * Bitkisel sıvı yağlar ve zeytinyağı kullanın. * 5 öğünde az az, sık sık beslenin. Yemeklerinizi yavaş yiyin.