Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 20 Temmuz 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet Sofrası
Mutfak Rehberi

Lezzet Sofrası



Kolay Mantı
HAZIRLANIŞI Yumurta, un ve az suyla yumuşak bir hamur hazırlayın. 10 dakika kadar dinlendirin. Sonra oklava ile yufka açıp küçük karelere bölün. 2 saat kadar kurutun. Soğanı küp küp doğrayın ve tereyağında kavurun ardından üzerine kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzu da ekledikten sonra biraz daha kavurup ocaktan alın. Bir tencerede bol tuzlu su kaynatın ve hamurları içine atıp 10-15 dakika kadar haşlayın. Haşlama işlemi bittikten sonra süzün ve servis tabağına alıp üzerine kıymalı harcı yayın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin .
MALZEMELER (4 kişilik)
* 1 yumurta
* 500 gr un
*
1 çorba kaşığı tereyağı
* 200 gr kıyma
*
1 soğan
* Yarım demet maydanoz
*
Tuz, karabiber

Vişneli Tavuk Göğsü
HAZIRLANIŞI Cam bir kalıbı ıslatıp bisküvileri dizin. Yağı eritip içine 1 bardak unu ekleyin ve hafif kavurun. Sonra sütü ilave edip muhallebi kıvamında pişirin. Piştikten sonra içine 1.5 bardak şeker ve vanilya ilave edip pürüzsüz bir hal alana kadar mikserle çırpın, bisküvilerin üzerine dökün. Diğer tarafta kompostoyu süzüp tanelerini ayırın, suyuna 1 kaşık şeker ve 2 kaşık nişasta koyup pelte kıvamında pişirin. İçine tanelerini ilave edip tavuk göğsünün üzerine yayın.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 paket bebe bisküvisi
* 100 gr margarin
*
1 su bardağı un
* 1 kilo süt
*
1 paket vanilya
* 1.5 su bardağı toz şeker
*
1 kavanoz çekirdeksiz vişne kompostosu
* 1 kaşık toz şeker
*
2 kaşık nişasta

Patlıcan Çorbası
HAZIRLANIŞI Patlıcanları soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Et suyu ve sütü kaynatın. Unu biraz ılık suyla karıştırın ve tencereye koyun. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Çorbayı süzgeçten geçirin ve suyunu bir tencereye alın. Patlıcanları bir tavada çatalla ezin. Krem şanti, margarin, tuz ve karabiber ekleyip patlıcanlara yedirerek karıştırın. Orta ateşte alıp biraz kavurun ve çorbaya ilave edip karıştırın. Çorbayı orta ateşe alın, kaynamaya başlayınca kıyılmış maydanozu serpin.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 patlıcan
* Yarım çay bardağı un
*
1 paket krem şanti
* Yarım demet maydanoz
*
3 su bardağı süt
* 2 su bardağı et suyu
*
2 çorba kaşığı margarin
* Tuz, karabiber




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Kanser tedavisinde...Hareketli yaşa tansiyonu yen!
Hazır mama ile beslenen...Meme kanserinden...
Ispanağı yoğurtla yemek...Vitamin deposu maydanoz
Ruh ikizim neredesin?Yüzünüzü fazla yıkamayın...
Saçlarınız canlansınKaş alma metotları
Tıp SözlüğüPratik hayat
Aşk GünlüğüHalı sahalar kalbi yoruyor
Olumsuz düşünmek gribe...İlk buluşmada kalbini fethedin
Mesaj KutusuSizin Şiirleriniz
Çizgi Ötesi
GÜNCEL
Magandaya Magandaya 36 yıl
Başkasına ateş ederken, 2.5 yaşındaki Ali Star'ın ölümüne yol açan...
Topu için ölüyordu
İyilik yaptı dayak yedi
Çeteyi çökertti
Göğsümüzü kabarttı
Arabadan traktör yaptı
Macar dansçılar büyüledi
SPOR
Dev Dev Operasyon
Fenerbahçe, federasyon seçimlerinin ardından önce süper bir forvet...
Sistemimiz belli
Tek Yumruğuz
Veysel: Göze girerim
Del Bosque, iyi oyuncuyu tanır
Her şeye hazırım
Yolun başındayım
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 26 C,Par. Bul. 18 C
ANKARA - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 9 C
IZMİR - Par. Bul. 35 C,Açık 19 C
ANTALYA - Par. Bul. 29 C,Açık 19 C
ADANA - Par. Bul. 32 C,Par. Bul. 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 18,945 D:% -1.11
DOLAR S: 1,430,000 D:% -0.07
EURO S: 1,774,000 D:% -0.23
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
YAŞAM
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.