Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 13 Temmuz 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet Sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet Sofrası



Ekşili Köfte
HAZIRLANIŞI Kıymayı, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, 1 kahve fincanı yıkanmış pirinç, tuz ve karabiber birlikte yoğurun. Yuvarlak küçük köfteler yapın. Bir kaşık margarinle unu kavurun. Üzerine 1.5 su bardağı suyu ekleyip, pürtüksüz bir hal alıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca içine köfteleri atın. 15 dakika kadar kaynatın. Bir kasede 1 yumurta ile bir limonun suyunu çırpın. Köfte suyundan bir iki kaşık ekleyip, karıştırın ve köfteye ilave edin.
MALZEMELER (4 kişilik)
* Yarım kg kıyma
* 1 kahve fincanı pirinç
*
1 soğan
* 1 çorba kaşığı margarin
*
1 limon
* 1 yumurta
*
1 kahve fincanı un
* 1.5 su bardağı su
*
Maydanoz
* Tuz

Zeytinyağlı Enginar

HAZIRLANIŞI Zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı kavurun. Soğanlar pembeleşince küp doğanmış havuçları ekleyip, 5 dakika daha kavurun. Soyup, küp küp doğradığınız patates ve domatesi ekleyip, 1-2 dakika kavurun. Bezelyeyi ilave edip karıştırın. Ayrı bir tencereye enginarları yerleştirin. Üzerine havuçlu bezelyeli karışımı paylaştırın. Tuzunu ayarlayıp, 1.5 bardak su ekleyip hafif ateşte pişirin. Maydanoz ve dereotu ile süsleyin.
MALZEMELER (5 kişilik)
* 5 orta boy enginar
* 1 domates
*
250 gr bezelye
* 1 patates
* 1 havuç
*
1 soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
*
Maydanoz
* Dereotu
*
1 kesme şeker
* Yarım bardak su
*
Tuz

Şambaba Tatlısı
HAZIRLANIŞI Mayayı, ılık sütte eritin. Unun ortasına dökün ve 10 dakika kadar bekletin. Bu arada yumurtaları şekerle çırpın. Vanilyayı, tuzu ve erimiş margarini de katın, çırpmaya devam edin ve bu karışımı mayalı una karıştırın. Yumuşak bir hamur şeklini alıncaya kadar yoğurun ve yağlanmış şambaba kalıplarının yarısını dolduracak şekilde boşaltın. Üzerlerini örtüp sıcak bir yerde kabarıncaya kadar bekletin. Isıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Şeker, su ve limon suyunu kaynatarak şurubu hazırlayın. Şambabaları içine koyun ve 5 dakika üzerini kapatarak bekletin. Şişmeye başlayınca alt üst edin. Arasına krema koyup, servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik)
* 3 su bardağı un
* Yarım çorba kaşığı maya
*
1.5 kg süt
* 4 yumurta
*
1 kahve fincanı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı vanilya
*
150 gr margarin
* Krema
*
3 su bardağı toz şeker
* 3.5 su bardağı su l 1 limon




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Gebelikte düşük riskiBelinizin sağlığı için
Çocukların dişlerine korumaKıskançlık dert değil
İşte kıskançlıktan...Yaz gecelerinde fark yaratın
Saçlarınız erken beyazlamasınYanlış ilaç kullanımı
Protez yapılan hastaların...Evde şu önlemleri alın:
Tıp sözlüğüEklem kireçlenmeleri
Pratik hayatAşk günlüğü
Çizgi ötesiİtiraflar
Mesaj kutusuSizin şiirleriniz
GÜNCEL
Örnek Örnek sporcu!
Trabzonsporlu İbrahim Ege, takımının kamp yaptığı otelde, bir bayanı...
Ne yaptın Ayşe
Aile içi kaçırma!
36 yıl şaka değil
Erbakanlar'a suçlama
Ölümün sorumlusu SSK
Doktorun cinneti
SPOR
Şov Şov devam ediyor
Harika bir futbol oynayan Kaptan'ı Brezilya gazeteleri göklere...
Yıldırım'dan müthiş atak
İşimiz çok zor
Carew cepte Emre sırada!
Rüştü cimbom'a
Tek devrelik Trabzon
Fatih Terim Fiorentina'da
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 29 C,Par. Bul. 21 C
ANKARA - Par. Bul. 34 C,Açık 15 C
IZMİR - Par. Bul. 35 C,Par. Bul. 18 C
ANTALYA - Açık 33 C,Açık 23 C
ADANA - Par. Bul. 33 C,Açık 24 C
EKONOMİ
IMKB E: 18,327 D:% 1.38
DOLAR S: 1,447,000 D:% 0.14
EURO S: 1,791,000 D:% 0.11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
YAŞAM
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.