Domatesli Kabak HAZIRLANIŞI Kabakları yıkayıp, soyun. Uzunlamasına ikiye kesin. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra 1 parmak kalınlığında yuvarlak kesin. Buhar süzgeci veya kevgire kabakların yarısını koyun, üzerine domatesleri yerleştirin. Üste tekrar kabakları koyun. Kaynar su dolu tencereye oturtun. 15 dakika kadar kabaklar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakların pişmesine yakın maydanoz, dereotu, fesleğen ve naneyi ince kıyıp, küçük bir tavada zeytinyağı ile hafif ısıtıp, ateşi kapatın. Dövülmüş sarımsağı ekleyin. Kabakların üzerine gezdirip, tuz ve karabiber serpin. MALZEMELER (4 kişilik) * 750 gr dolmalık kabak * 3 adet domates * 3 dal taze soğan * 4-5 dal dereotu * 4-5 yaprak fesleğen * 3 diş sarımsak * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * Tuz, karabiber
*** Tavuklu Börek HAZIRLANIŞI Piliç göğüslerini kuşbaşı doğrayın, mantarları fındık büyüklüğünde parçalara kesin. Kızgın tavaya sıvı yağı, incecik kestiğiniz soğanı ve piliç parçalarını alıp 8- 10 dakika karıştırarak kavurun. Doğranmış mantarı ilave edip tekrar kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Diğer yanda ayrı bir tencerede unu tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyip karıştırın. 3-5 dakika kaynatın. Pişen tavukları hazırladığınız sosa karıştırın. Milföy hamurlarını tepsiye dizin. Üstlerini çırpılmış yumurta sarısı sürüp, 20-dakika pişirin. MALZEMELER (5 kişilik) * 5 milföy hamuru * 500 gr tavuk göğsü * 200 gr mantar * 1 çorba kaşığı un * 1 çorba kaşığı tereyağı * 2 su bardağı süt * 1 yumurta * 1 soğan * 1 fincan sıvı yağ * Tuz, karabiber
*** Meyve Salatası HAZIRLANIŞI Kavunu yıkayıp, uzunlamasına ikiye kesin. İçinin etli kısmını çekirdekleri çıkardıktan sonra bir kaşıkla alıp, çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Şeftali ve armutların çekirdeklerini çıkarıp, küp küp doğrayın. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Hepsini derin bir kaba alın. Üzerine toz şekeri, likörü (çilek veya kayısı) ve limon suyunu döküp karıştırın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Kavun kabuklarının içine doldurup, servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 1 adet topatan kavunu * 2 adet armut * 2 adet şeftali * 15 adet vişne * Yarım su bardağı şeker * 1 kahve fincanı likör * Yarım limon suyu