Zeytinyağlı Havuç Hazırlanışı Zeytinyağını kızdırın. Halka doğranmış soğan ve havuçları ekleyip, kavurun. Mantarları yıkayıp 4'e bölün ve tencereye ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Yıkanmış pirinci malzemenin üzerine serpiştirin. Toz şeker ve tuz ekleyin. 1 çay bardağı sıcak suyu ilave ederek, suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra, maydanozla süsleyerek servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * Yarım kg havuç * 2 kuru soğan * 2 çorba kaşığı pirinç * 15 mantar * 1 çay kaşığı toz şeker * Tuz * Yarım demet maydanoz * Yarım çay bardağı zeytinyağı *** Profiterol Sütü, tereyağı ile kaynatın. Tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak unu ilave edin. Tencereye yapışmayacak hale gelinceye kadar pişirip, soğumaya bırakın. Sonra yumurta sarılarını, birer birer karıştırarak ekleyin. Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın. Krema torbasına koyup, tepsiye aralıklarla yuvarlaklar sıkın. Isıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Beyaz krema için yumurta sarısı, şeker ve unu çırpın, kaynar sütü ekleyip, pişirin. Ilıyınca margarin ilave edip, iyice karıştırın. Topların içine doldurun. Kakaolu sos için, beyaz krema gibi pişirin. İçine kakao katın ve profiterollerin üzerine dökün. MALZEMELER (6 kişilik) Beyaz krema için: * 2 kaşık un * 1 çay bardağı toz şeker * 2 yumurta * Yarım kg süt * 1 çorba kaşığı margarin Kakaolu sos için: * 2 kaşık un * 1 çay bardağı toz şeker * 2 yumurta * Yarım kg süt * 2 çorba kaşığı margarin * 3 çorba kaşığı kakao * 1 küçük kutu krema Hamuru için: * 3 bardak süt * 4 bardak un * 80 gr tereyağı * 4 yumurta * Tuz * Vanilya
*** Su Böreği HAZIRLANIŞI Küçük bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. Yufkaların her birini 12 parçaya ayırın. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü karıştırın. Ufalanmış peynirle, kıyılmış maydanozu karıştırın. Yufkaların bir kısmını tepsiye yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımdan biraz dökün. Tekrar yufka parçaları koyun. Üzerine maydanozlu peyniri serpiştirin. Üzerine tekrar yufka koyup, kalan yoğurtlu karışımı dökün. Böreğin kenarından kaldırıp, altına 1 çay bardağı su dökün. Isıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. MALZEMELER (6 kişilik) * 2 adet yumurta * 2 adet yufka * Yarım çay bardağı su * 4 çorba kaşığı yoğurt * 1 su bardağı süt * 1 çay bardağı sıvı yağ * 150 gr beyaz peynir * Yarım demet maydanoz