Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa 02 Temmuz 2004
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Lezzet sofrası
Mutfak rehberi

Lezzet sofrası



Zeytinyağlı Havuç
Hazırlanışı
Zeytinyağını kızdırın. Halka doğranmış soğan ve havuçları ekleyip, kavurun. Mantarları yıkayıp 4'e bölün ve tencereye ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Yıkanmış pirinci malzemenin üzerine serpiştirin. Toz şeker ve tuz ekleyin. 1 çay bardağı sıcak suyu ilave ederek, suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra, maydanozla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik)
* Yarım kg havuç
* 2 kuru soğan
*
2 çorba kaşığı pirinç
* 15 mantar
* 1 çay kaşığı toz şeker
*
Tuz
* Yarım demet maydanoz
*
Yarım çay bardağı zeytinyağı

***
Profiterol

Sütü, tereyağı ile kaynatın. Tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak unu ilave edin. Tencereye yapışmayacak hale gelinceye kadar pişirip, soğumaya bırakın. Sonra yumurta sarılarını, birer birer karıştırarak ekleyin. Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın. Krema torbasına koyup, tepsiye aralıklarla yuvarlaklar sıkın. Isıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Beyaz krema için yumurta sarısı, şeker ve unu çırpın, kaynar sütü ekleyip, pişirin. Ilıyınca margarin ilave edip, iyice karıştırın. Topların içine doldurun. Kakaolu sos için, beyaz krema gibi pişirin. İçine kakao katın ve profiterollerin üzerine dökün.
MALZEMELER (6 kişilik)
Beyaz krema için:
*
2 kaşık un
* 1 çay bardağı toz şeker
* 2 yumurta
* Yarım kg süt
* 1 çorba kaşığı margarin Kakaolu sos için:
*
2 kaşık un
* 1 çay bardağı toz şeker
* 2 yumurta
* Yarım kg süt
* 2 çorba kaşığı margarin
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 küçük kutu krema Hamuru için:
*
3 bardak süt
* 4 bardak un
* 80 gr tereyağı
* 4 yumurta
* Tuz
* Vanilya

***
Su Böreği

HAZIRLANIŞI Küçük bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. Yufkaların her birini 12 parçaya ayırın. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü karıştırın. Ufalanmış
peynirle, kıyılmış maydanozu karıştırın. Yufkaların bir kısmını tepsiye
yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımdan biraz dökün. Tekrar yufka
parçaları koyun. Üzerine maydanozlu peyniri serpiştirin. Üzerine tekrar yufka koyup, kalan yoğurtlu karışımı dökün. Böreğin kenarından kaldırıp, altına 1 çay bardağı su dökün. Isıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 adet yumurta
* 2 adet yufka
*
Yarım çay bardağı su
* 4 çorba kaşığı yoğurt
*
1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
*
150 gr beyaz peynir
* Yarım demet maydanoz




DİĞER PAPATYA HABERLERİ
Duygularınızı evde bırakınModada yeni tercih: Mavi
Orta yaş sendromuTatil alışverişi yaparken...
Pratik hayatÇizgi ötesi
İtiraflarMesaj kutusu
Aşk günlüğüSizin Şiirleriniz
GÜNCEL
Son Son pişmanlık fayda etmedi!
Gaspçılıkla suçlanan genç "Çok pişmanım... Herkesten özür diliyorum.
İnanır'ın cezasına...
Asıl tatil şimdi başlıyor
Baradan ağlattı
Kadın öğretmene hademeden...
Parkta dehşet
GüneBAKIŞ
SPOR
Tarihi Tarihi final:1-0
Yunanlılar, müthiş bir sürprize daha imza atıp, favori Çekler'i 105.
1 Numara olacağım
John Carew gece kuşu!
Böylesini yaşamadım
Çalışan formayı alır
Hooijdonk tatile çıktı
Milliler de idmanda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
ISTANBUL - Par. Bul. 25 C,Açık 17 C
ANKARA - Par. Bul. 25 C,Par. Bul. 9 C
IZMİR - Par. Bul. 34 C,Açık 17 C
ANTALYA - Par. Bul. 31 C,Par. Bul. 20 C
ADANA - Par. Bul. 32 C,Par. Bul. 22 C
EKONOMİ
IMKB E: 18,416 D:% 0.69
DOLAR S: 1,457,000 D:% -0.95
EURO S: 1,787,000 D:% -0.11
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
YAŞAM
     
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Yaşam | Spor | Televizyon | Papatya | Astroloji | Ana Sayfa
     
     
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.