Tas Kebabı HAZIRLANIŞI Pirinç dışındaki tüm malzemeyi, bir kapta iyice karıştırın ve ateşe dayanıklı bir kaseye koyun. Genişçe bir tencereye ters yüz edip, sadece bir parça eti tasın dışında bırakın. 3 su bardağı su koyup, ağır ateşte pişirin. Ters çevirdiğiniz tasın üzerine bir ağırlık koyun. Tasın dışında bırakılan bir parça et piştiğinde, içindekiler de pişmiş demektir. Pirinci tasın etrafına koyup, pilav gibi yaklaşık 15-20 dakika pişirip, demlenmeye bırakın. Eritilmiş margarini, pilavın üzerine gezdirin. MALZEMELER (4 kişilik) 750 gr arpacık soğan * 1 kg kuşbaşı dana eti * Yarım paket margarin * 1 tatlı kaşığı domates salçası * 1 tatlı kaşığı biber salçası * 1 çay kaşığı pul biber * Tuz, karabiber * 3 bardak su * 2 su bardağı pirinç
Kabaklı Börek HAZIRLANIŞI Kabağı soyup, dilimleyin. 2 kaşık su ekleyip, 35-40 dakika pişirin. Çatalla ezerek, püre haline getirin. Tarçın, yenibahar, karabiber ve cevizi ilave edin. Yufkaların her birini, 4 parçaya bölün. Geniş tarafına kabak püresi koyup, sarın. Cam bir fırın kabına yerleştirin. Yumurtaları çırpın, süt ve eritilmiş margarini ekleyin ve böreklerin üzerine dökün. Isıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Dilimleyerek, sıcak servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 3 adet yufka * 3 yumurta * 1.5 kg bal kabağı * Tarçın * 2 çorba kaşığı un * Yenibahar * Karabiber * 100 gr dövülmüş ceviz * 1 su bardağı süt * 100 gr margarin
Meyveli Pirinç Tatlısı HAZIRLANIŞI Ayıklayıp yıkadığınız pirinci, su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip, sık sık karıştırarak haşlayın. 2.5 su bardağı süt ve 1 su bardağı şekeri ekleyin. Kısık ateşte, karıştırarak 20 dakika daha pişirin. Ocaktan almaya yakın vanilyasını ilave edin. Tatlı kuplarına paylaştırın. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, üzerini tarçın ve böğürtlenle süsleyip servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 150 gr Amerikan pirinci * 2.5 su bardağı süt * 1 su bardağı toz şeker * 1 çay kaşığı vanilya * 100 gr böğürtlen * 1 çay kaşığı tuz * Tarçın