BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ? * Mikro dalga fırınlar zannedildiği gibi zararlı değildir, aksine yemeklere zarar vermez. Yiyeceklerin vitamin değerlerini daha çok muhafaza eder. Yemekleri gereğinden çok ısıtıp bekletmek yüzünden oluşan bakterileri de engellemiş olur. * Sebzeli güveç yaparken vitamin değerlerinin düşmemesi ve lezzetlerinin bozulmaması için, sebzeleri çiğ olarak koyun. Meyvelerin arasına herhangi bir tür yapraklardan yerleştirirseniz, meyveler uzun süre taze kalır. * Hazırladığınız beşamel sosun ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı ya da nane atarsanız hoş lezzetler elde edersiniz. * Toprak çömlek ve tencereler yeni alındıklarında küçük çatlaklar sebebiyle kırılma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Bunun için kullanmadan önce 3/4'ünü sirkeli sıcak suyla doldurun, 24 saat bekletin ve soğuk suyla yıkayın. * Portakalları sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler.