* Acı kırmızı, toz biberi: Güney Amerika kökenli baharattır. Sıcak yöre yemeklerinin çoğunda kullanılır. * Beyaz toz biber: Karabiberin dış kabuğu alınmış olanın öğütülmüş halidir. Tadı karabibere göre daha hafiftir. Yemeğin rengini bozmaz. Açık renkli sos ve yemeklerde kullanılır. * Biberiye: Tazesi de toz halinde olanı da tüm yemeklerde kullanılır. * Çörekotu: Ekmeklerin üzerine pişirilirken serpilir. Çöreklerde de kullanılır. Dilerseniz salatalar da da çörek otu ekleyebilirsiniz. * Dolmalık fıstık: Özellikle dolma içleri hazırlanırken tercih edilir. Bazı helvalarda, böreklerde, tatlılarda ve süslemelerde de kullanılır. * Hintcevizi: Bir diğer adı Müskat'tır. Beşamel sos ve benzerleri ile peynirli yemeklerde kullanılır. En ince rendeden çekilir. Acımsı tadından dolayı küçük miktarlarda kullanılmalıdır. * Karabiber: En çok kullanılan baharattır. Kuru ve siyah tanelerinin acı bir tadı vardır. Hemen hemen her türlü yemekte bütün veya toz durumda kullanmak mümkündür.