Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 28 Ocak 2009  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Balık yemeye özen gösterin
Yağ tüketimi azaltılmalı!

Balık yemeye özen gösterin

Kış mevsimi boyunca sağlıklı beslenmek büyük önem taşır. Çünkü vücut direncini arttırmak gerekir. Haftada 2-3 kez balık yemek çok faydalıdır.



Antioksidanlar, hücrelerdeki oksitlenmeyi önleyen maddeler olarak nitelendirilir. Bunu vücuttaki bazı enzimleri artırıp, savunma mekanizmasını daha da güçlendirerek gerçekleştirmektedirler. Bu sayede vücut direnci artmakta, böylelikle enfeksiyonlara yakalanma riski azalmakta, eğer hastalık oluşmuşsa daha kısa sürede atlatılmasını sağlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü bu dönemde vücut direncindeki azalmaya dikkat çekerek antioksidan etkiye sahip olduklarından A, C, E vitaminlerin, selenyum, çinko, magnezyum gibi minerallerin, omega-3 ve omega-9 yağ asitlerinin alımını artırmayı önermektedir. Tabii bu öğelerin besinlerden doğal olarak alınması gerekmektedir. Aksi takdirde hekim kontrolünde olmadan preparat kullanımı kansızlık, şiddetli baş ağrısı, sinirlilik, saç dökülmesi ve bulantı gibi birçok yan etkiye yol açabilmektedir. Gerek günlerin kısalması gerekse havaların soğuması ile birlikte fiziksel aktiviteler azalmaktadır. Lifli besinlerin tüketiminin de azalması sonucu kabızlık sorunu kendini göstermektedir. Bu nedenle kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden kuru baklagillerin, kepekli tahılların ve özellikle C vitamininden zengin sebze ve meyvelerin tüketimine ağırlık verilmelidir. Günde 10-14 bardak su içilmesi de kabızlığı önlemeye yardımcı olacaktır. Kuşburnu, ıhlamur, adaçayı gibi bitki çaylarının da yaygın görünen kış hastalıklarına karşı olumlu etkileri bulunmaktadır. Ayrıca kış mevsiminde güneş yüzünü daha az gösterdiğinden, D vitamini gereksinmesini karşılamakta sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu nedenle havanın güneşli olduğu günlerde 20 dakika kadar güneş ışığından direkt olarak yararlanmaya ve haftada 2-3 kere balık yenilmesine özen gösterilmelidir. Yazın olduğu gibi kışın da kızartma ve kavurma işlemlerinden kaçınmalı; haşlama, ızgara, buğulama veya fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir. Sık sık ve azar azarbeslenmek yine önem taşımaktadır. Böylelikle bir sonraki öğünde hem yavaş hem de az yemek yenir. Kış yaklaştıkça, vücudumuz ısı değişikliğine uyum sağlayabilmek adına harcadığı enerjiyi düşürür. Azalan fiziksel aktiviteye paralel olarak yağ ve şeker de kısıtlanmalıdır.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Jet aşka anne engeli Paris Abazoğlu'nu konuştu
Baba'ya ceza geldi Vizyonda gişe sancısı
Ağrılar uykuyu etkilerGömleğin havası artık çok...
Ev sıcaklığında tasarımlar Bacaklar çok seksi
Karne armağanınızKalitede indirim
Aşk mesajlarıGünün mönüsü
GÜNCEL
Affedilen Affedilen Türk yurda döndü
İdamın eşiğinden dönen Türk, Türkiye'ye ayak basar basmaz Başbakan'ı...
Halit'in sır ölümü
Üçüz hüzün
Şehit ailesine haciz şoku
Parfüm kokusu kapkaççıyı yaktı
Yeşim'in ölümü herkesi ağlattı
Fuhuş çetesinin kirli yüzü...
SPOR
Hesap Hesap Sivas'a kaldı
3 gün önce tartışmalarla geçen maçın stresiyle sahaya çıkan Cimbom,...
Bu işi bitirin
Paris'te gizli zirve
Juve beni istedi
Bobo'ya yeni talip
Alanzinho imzaladı
Avantaj Ankaraspor'da
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 14°C 10°C 
ANKARA Çok Bulutlu 12°C 4°C 
İZMİR Kuvvetli Sağanak Yağışlı 16°C 13°C 
ANTALYA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 17°C 12°C 
ADANA Çok Bulutlu 18°C 12°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.443,310 D:% 2,50
DOLAR S: 1,621 D:% -0,80
EURO S: 2,148 D:% -0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi