D vitamininin en iyi kaynağı güneştir. Kışın güneşli havalarda muhakkak 20 dakika güneşlenmelisiniz..
D vitaminin en iyi kaynağı güneştir. Kış mevsimi ile birlikte güneş yavaş yavaş kaybolurken D vitamini alımızda azalır. Kış mevsiminde kemik ve diş sağlığı için gerekli olan D vitamini ihtiyacının karşılanması için güneşli günlerde yürüyüşlere çıkmalı ve haftada üç kez balık tüketilmelidir Bu nedenle kışın güneşli havalarda 20 dakika güneş almak veya D vitaminin önemli bir kaynağı olan balık tüketiminin arttırılması gerekmektedir. Balık, omega- 3 yağ asitlerini de içerdiğinden dolayı hastalıklardan korunmayı sağlayacak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirecektir. Probiyotik etkili süt ürünlerinin tüketilmesi gerekmektedir. Kahvaltı yapılmalı ve kahvaltıda şu 3 besin (pekmez, yeşillik, peynir) mutlaka bulunmalıdır. Kuru baklagiller B grubu vitaminleri içerdiğinden, önemli enerji kaynağı ve posa içeriği yüksek olduğundan dolayı kış aylarında da tüketilmelidir. Kış aylarında soğuk algınlığından korunmanın bir diğer yolu da şalgam suyudur. Şalgam ve suyunun yararları saymakla bitmez.