İtalyanlar'ın pizzasına pastırma katıp 'Türk'leştiren Pizza Pizza, Türk halkını tavladı. Genel Müdür Tolga Türker, bu sayede satışlarının katlanarak arttığını ve şu an 44 ilde 145 şubeye ulaştıklarını söyledi.
Türkiye'de pizzanın serüveni 1970'li yıllarda başladı. Popülaritesini ise 2000 yılından sonra sağladı. Sektörde faaliyet gösteren birçok yabancı markanın yanı sıra, yerli pizzacıların atağa kalkması ile Türk usulü pizzalar sektörü büyüttü. Türkiye'deki en geniş bayi ağına sahip olan Pizza Pizza'nın Genel Müdürü Tolga Türker ile Pizza Pizza'nın 1993'te Kanada'da başlayan serüvenini konuştuk. Pizza Pizza'yı babası Abbas Türker'in yarattığını söyleyen Türker, Pizza Pizza'nın öyküsünü şöyle anlattı:
KANADA'DAN İZMİR'E "Babam Kanada'da 2.5 yıl bir restoranda çalıştı. Bulaşıkcılıktan başlayarak, mağaza yöneticiliğine kadar yükseldi. Sonra Kanada'da Pizza Pizza adıyla kendi restoranımızı açtı. 1995 yılında Türkiye'ye döndük ve İzmir'de ilk restoranımız faaliyete başladı. Evimizi satıp sermaye yaptık. Annem bulaşık yıkıyordu, babam mutfaktaydı, ben de garsonluk ya da paspas yapıyordum. Pizzalarımız çok beğenildi, mağazanın önünde kilometrelerce kuyruk oluşuyordu. İşler iyi olduğu gibi yüzlerce de franchising teklifi geliyordu. Böylece büyümeye başladık ve bugünlere kadar geldik."
ABBAS USTANIN TARİFİ Tolga Türker, babası Abbas Türker'in İtalyan pizzasını, Türk damak tadına uygun hale getirdiğini belirtti. Türker, babasının kendine özel tarifleri ile müşteriyi tavladığını kaydederek, "Hamuru kalınlaştırdı. Pastırmalı pizza yaptı, yöresel baharatlar kullandı. Yakın zamanda da, balıklı, light ve organik pizzayı Türk halkıyla buluşturacağız" diye konuştu.