Sokaktaki adamın düşüncelerine gelirsek, Şanlıurfa'da vatandaştan oldukça yoğun tepki var. Tepkinin nedeni ise Fakıbaba'ya olan sempati. Diyorlar ki; "Adamın hiçbir yolsuzluğu yok. Çalışkandır. 14 Ocak tarihine kadar açıklama yapmayıp son gün başka bir adayı açıklayacaklar böylelikle Fakıbaba'nın diğer partilerden aday olmasını da engelleyecekler." Kentin gazeteci yazarları Şanlıurfa'nın kanaat önderi diyebileceğimiz bazı isimler de yerel medyada sivrilmiş gazeteci yazarlar. Onlardan birkaç köşe yazarının görüşlerini aktarırsam nabzı iyi algılarsınız: Örneğin Ozan Ustaoğlu; "Şanlıurfa'da siyasetin kodları ve açılımları" yazısında diyor ki: "Şanlıurfalı kendi kendisini ifade ederken çok güzel bir tanımlama yapar: 'Bizim her şeyimiz elden günden çıharı (dışarı-aykırı)!' 29 Mart 2009 mahalli seçimleri ile ilgili olarak sürdürülen aday belirleme çalışmalarında da yine her şeyimiz elden günden çıharı bir durumda. Ne merkez ne de diğer ilçelerimizin adayları henüz belirlenebilmiş değil. Halkın desteğini aldığı söylenen mevcut başkan Fakıbaba ile ona karşı olanlar hem Şanlıurfa'da, hem de Ankara'da kıyasıya mücadele ediyor.
Peki kim olsun AK Parti Genel Merkezi ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa ile ilgili kafalarının karıştığını çok iyi biliyoruz. Fakıbaba'yı istemiyorum diyen 7 milletvekilimize 'Peki kimi istiyorsunuz?' diye sorulmuş. 'Bir isim üzerinde uzlaşıp gelin!' denilmiş. Bu vekillerimiz hala bir isim üzerinde uzlaşabilmiş değiller. Uzlaşsalar bile kerhen olacak bu iş. Bütün bu ipuçları bize Şanlıurfa'da siyasetin kodları ve açılımları üzerinde durmamız gerektiğini söylüyor. Oysa biz bunu yapmıyor, aksine dedikodu ve kısır çekişme siyasetinin arkasından at koşturmaya devam ediyoruz. Parti genel merkezlerine taşınarak sürdürülmektedir.
Olan biten üzerine Baksanıza! Belediye Başkanlığı seçimine giderken mevcut başkanın belediyeciliğini, yaptıklarını veya yapamadıklarını bile konuşamıyoruz. Yeniden aday olup olmaması gerektiğini konuşurken belediye hizmetlerini değil ancak 'arkasız, arkalıksız siyaset tarzı' üzerinden geçmiş tepki birikimlerimizi sergiliyoruz. Belediye başkanını, ihtiyacı olan çağdaş hizmetleri değerlendirerek değil, milletvekillerine karşı oluşan memnuniyetsizlikle belirleyen bir ilin gerçekten 'her şeyi elden günden çıharı (dışarı- farklı-aykırı)' değil midir?"
Ömer Kapaklı'nın yazısı Bir başka meslektaşımız Ömer Kapaklı ise şöyle yazıyor: "Bence Başbakan Erdoğan son gün de olsa Ahmet Fakıbaba'nın ismini açıklayacak. Ancak bunu yaparken tıpkı Melih Gökçek olayında olduğu gibi Ahmet Fakıbaba'ya da geçen bu süre içersinde 'Sen de kendine gel. Yeni dönemde Şanlıurfa'da kavga istemiyorum. Teşkilat ve Milletvekilleriyle iyi geçin!' mesajını net bir şekilde verecek. Milletvekillerine de 'Sizin de haklı olduğunuz taraflarınız var. Ancak bir dönem daha Ahmet Fakıbaba ile yola devam etmek Şanlıurfa'nın hayrına olur' diyerek onlarında gönlünü alacak.