Grip ağrılarla birlikte gelir
Çocuklar için çok tehlikeli olan grip baş ağrısıyla başlar. Ihlamur çayı içmek, antibiyotik etkisi yapar ve iyileşme sürecini kısaltır....
Virütik grip (influenza), hala kontrol altına alınamamış önemli enfeksiyon hastalıklarından biridir. Üç değişik tipi olan grip virüsleri tarafından başlatılır. Bulaşma damlacık enfeksiyonu yoluyla gerçekleşir. Öksürükle havaya yayılan virüs, enfeksiyon etkisini saatlerce korur. Kuluçka dönemi, yani hastalığın bulaşmasıyla ortaya çıkması arasındaki süre 1-4 gün civarındadır. Grip birden, baş ağrısı, göz basıncı, kırıklık, ateşlenme, üşüme, organ ağrıları, nezle, kusma, mukoza iltihapları ve öksürükle başlar. Genelde beşinci günden sonra ateş düşmeye başlar. Bitkinlik ve kırgınlık hali ise uzun süre devam eder. Grip hastalığının en tehlikeli yönü ise, beyin zarı iltihabı, bronşit, ağır kalp bozuklukları veya akciğer iltihabı (zatürree) gibi önemli yan etkileridir. Özellikle çocuklar için çok tehlikeli bir hastalık olarak bilinir.
Beslenme şekli çok önemlidir Grip tanımı, gerçekte griple ilgisi olmayan pek çok ateşli hastalık için de kullanılmaktadır. Virütik gribin nedenlerine yönelik bir tedavi mümkün değildir. Tedavi ancak belirtilerin ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Yatakta dinlenme, sıcak bitki çayları ve meyve suları ile beslenme gibi. Genelde, grip salgınları sırasında bedenin savunma gücünün arttırılmasına çalışılmalıdır. Ihlamur: Ardı ardına içilen 2-3 bardak sıcak ıhlamur çayı, terlemeyi başlatır ve bedenin savunma sistemlerini güçlendirir. Aspirinle birlikte alındığında ise hafif bir antibiyotik etki oluşur. Ihlamur kesinlikle kaynatılmamalıdır! Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış ıhlamur, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Biraz balla tatlandırılarak, elden geldiğince sıcak içilmelidir. İçilen her bardak ıhlamur çayı taze demlenmelidir. Bitki karışımı çayı: Nemli ve soğuk sonbaharda grip salgını kapıda beklediğinde, hastalığa karşı korunma önlemi olarak şubitki karışımının çayı içilmelidir: 100g mürver çiçeği, 5g öksürükotu (veya ebegümeci), 5g mayıs papatyası, 5g ıhlamur çiçeği, 10g ince kıyılmış hindiba kökü, 5g orman çileği yaprağı ve 15g sinirli ot yaprağı.
|