Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Aralık ayında yaptıkları tespitlere göre; üretici ve tüketici fiyatları arasındaki farkın yaş sebze- meyvede yüzde 468.7, baklagillerde yüzde 351.5, kurutulmuş ürünlerde yüzde 346.4, pirinçte yüzde 273.2 ve hayvansal ürünlerde yüzde 269.6'lara çıktığını açıkladı. Bayraktar, "Gıda ürünlerinin pahalıya tüketilmesinin sorumlusu üretici değildir. Ürünün tüketiciye ulaşıncaya kadar geçtiği hal, pazar ve market zinciri halkalarının, fiyat artışlarında önemli rol oynadığı anlaşılmaktadır" dedi. Aralık'ta marketlerde fiyatı en çok artan ürünün yüzde 16.2 ile patlıcan olduğu kaydedildi.