Makarna şekilden şekile girdi, cazibeyle satış artacak
Selva Gıda, makarna tüketimini cazip hale getirmek için her çeşit yemeğe uygun makarna şekli belirledi. Firma satışlardan umutlu.
Makarnanın ana yemek olarak algılanması ve Türk mutfağına uygun makarna yemekleri konusunda çalışmalar yapan İttifak Holding şirketi Selva Gıda, çeşitlendirdiği makarnalarını tanıttı. 40'tan fazla makarna tarifinin de paylaşıldığı toplantıda konuşan Selva Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Osman Baydar, tüm dünyada ana yemek olarak tüketilen makarnanın, ülkemizde ikinci yemek olarak ve çoğunlukla sade tüketildiğini belirtti. Baydar, şunları söyledi:
DÜNYANIN 5'İNCİ ÜRETİCİSİYİZ "Tüketim, üretim kapasitesinin çok altında seyrediyor. Bunu artırmak için makarna şekillerini ve makarna tariflerimizi geliştirdik. Çorbalara katılan şehriyeyi farklı şekillere soktuk, salatalar için makarnalar çıkardık." Türkler'in İtalyanlar'ın 5'te 1'i kadar makarna tükettiğini söyleyen Baydar, "İhracatta ise Türkiye İtalya'dan sonra en fazla makarna ihracatını gerçekleştiren ülke konumunda. Üretimde ise dünyanın 5'inci ülkesiyiz. Selva olarak da üretimimizin yarısı ihraç ediyoruz. Japonya'ya bile ihracat yaptık. Türkiye'nin en çok makarna ihracatı yapan kuruluşuyuz. Sektörün üçüncü markası konumundayız" diye konuştu.