Her kadının şikayeti olsun, olmasın yılda en az 2 kez jinekoloğa gitmesi gerekir....
* Merhaba hocam, idrarım bazen çok sarı, bazen beyaz çıkıyor ve sol testisimde ve penisimde hafif ağrı oluyor. İşyerine gelen doktor antibiyotik verdi. Ne yapmalıyım? Sizi muayene eden işyeri hekiminiz sanırım idrar yolu enfeksiyonu düşünmüş. Çoğu zaman muayene bulguları ile bu teşhisi koymak mümkün. Ancak tahlil yapılmadan kesin bir şey söylemek zordur. Antibiyotik tedaviniz bittikten sonra şikayetlerinizde bir azalma olmazsa tahlil yaptırmanızı öneririm.
* Selam, ben 24 yaşında 2 senedir evli olan bir gencim. Eşim 28 yaşında ve ilk evliliğinden bir çocuğu var. Onu mutlu edemememden şikayetçi. Sebebi ne olabilir? Ne yazık ki sorunuzu tam olarak anlayamadım. Siz bir evlilik yapmışsınız. Birbiri ile ortak paydada buluşan, birbirini seven ve sayan iki insan arasında yaş problemi olamaz. Olmamalı da. Eşinizi mutlu edememe sebebiniz cinsel yönden mi, yoksa genel yaşamdan mı? Sorunuzu biraz daha açıklayıcı olarak gönderirseniz yardımcı olabilirim.
* Kızlık zarı delindiğinde ne kadar kan gelir? Bu konuda hiç bir korkunuz olmasın. Kanama miktarı bünyeden bünyeye göre değişir. Bir çay bardağından fazla kan gelmez, damla şeklinde de olabilir.
* Merhaba, benim sorunum akıntım. Son 3-4 haftadır çok fazla akıntım var. Stresli olduğum dönemlerde genellikle oluyor, sonra kendiliğinden geçiyor. Bunun için bir şey yapmalı mıyım? Verdiğiniz bilgilerle bir şey söylemek çok güç. En doğrusu muayene olmanız ve bu akıntıdan bir inceleme yaptırmanız. Zaten biz her kadına şikayeti olsun olmasın her yıl bir kere (aslında ideali 6 ayda bir) jinekoloji muayenesi olmasını öneriyoruz.
* Merhaba, hiç sperm olmadığı halde çocuk olma ihtimali var mıdır? Menisinde hiç spermi olmayan erkekler artık üzülmesinler. Günümüz tıp teknolojisi menisinde hiç spermi olmayan erkeklere de testis (yumurtalık) biyopsisi ile baba olabilme şansı veriyor. Mikroenjeksiyon uygulamaları için testislerden birkaç adet sperm elde edilmesi yeterli oluyor. Ciddi genetik hastalığı olan kişilerde veya ciddi sperm üretim bozukluğu görülen hastalarda MİKRO-TESE yöntemi ile testis dokusunun tamamı taranarak sperm elde ediliyor. Hiç spermi olmayan erkeklerden eşlerinden alınan yumurtalara enjekte edilerek azospermi yani menisinde hiç sperm bulunmayan erkelerin de sağlıklı çocuk sahibi olabilmeleri ve babalık heyecanını yaşamalarına imkan tanıyor.