Dondurma, kuruyemiş ve deniz ürünleri genel olarak "şüpheli besinler" arasında. Ancak her hasta aynı tepkiyi vermeyebilir.
Çikolata suçlu değil Migreni tetikleyen faktörler arasında pek çok besin sorumlu tutuluyor. Ama bu konuda bir liste vermek yanlıştır. Çünkü her hastada migren ağrısını arttıran yiyecekler farklıdır. Dondurma, kuruyemiş ve deniz ürünlerinin genel olarak "şüpheli besinler" kabul edilir. Konserve yiyecekler (koruyucu maddeler içerdiğinden) bazı peynirler, karides, istiridye, şarap ve bira, migreni tetikleyen besinler olarak bilinir. Listeyi uzatabiliriz. Ama "Şundan kaçının" demek doğru değildir. Önemli olan kişinin ağrısını tetikleyen maddeyi keşfetmesidir. Bugüne kadar migreni tetiklediği düşünülen çikolata aslında suçlu değildir. Migren atağı öncesinde hastanın şeker isteği artar. Bu nedenle kişi çikolataya yönelir ve migren krizi çikolata yedikten sonra başlamış gibi görünür. Baş ağrılarının sıradan olup olmadığını anlamak için şunlara dikkat etmek gerekir: Şimdiye kadar düzenli baş ağrısı çekmeyen bir kişide aylarla sınırlı sürelerle ağrı başlamışsa, İlk kez ağrıyla tanışan bu kişinin yaşı 10'un altında ve 50'nin üstündeyse, daha önce mevcut olan ağrının şiddeti, şekli değiştiyse ve tedaviye cevap vermiyorsa, baş ağrısı şimdiye kadar hayatında karşılaştığı en şiddetli ağrıysa ve ağrı bir fiziksel aktivite sırasında ortaya çıkmış ve şiddetini arttırmışsa mutlaka hekime başvurmak gerekir.