Migren ağrısı ile beslenme doğru orantılıdır. Özellikle deniz ürünleri ve kuruyemiş, ağrıları önemli ölçüde tetikler.
Yiyecek ve içecekler Migreni tetikleyen faktörler arasında pek çok besin sorumlu tutuluyor. Ama bu konuda bir liste vermek yanlıştır. Çünkü her hastada migren ağrısını arttıran yiyecekler farklıdır. Dondurma, kuruyemiş ve deniz ürünlerinin genel olarak "şüpheli besinler" kabul edilir. Konserve yiyecekler (koruyucu maddeler içerdiğinden) bazı peynir çeşitleri, karides, istiridye, şarap ve bira, migreni tetikleyen besinler olarak bilinir. Listeyi uzatmak mümkündür. Ama hastaya liste verip şundan kaçının demek doğru değildir. Burada önemli olan kişinin ağrısını tetikleyen maddeyi kendisinin bulup, keşfetmesidir.
ÇİKOLATA MASUM ÇIKTI Bugüne kadar migreni tetiklediği düşünülen çikolata aslında suçlu değildir. Migren atağı öncesinde hastanın şeker isteğinin artar. Bu nedenle kişi çikolataya yönelir ve migren krizi çikolata yedikten sonra başlamış gibi görünür. Fakat böyle bir şey yoktur. Baş ağrılarının sıradan olup olmadığını anlamak için şunlara dikkat etmek gerekir: Şimdiye kadar düzenli baş ağrısı çekmeyen bir kişide aylarla sınırlı sürelerle ağrı başlamışsa, İlk kez ağrıyla tanışan bu kişinin yaşı 10'un altında ve 50'nin üstündeyse, Daha önce mevcut olan ağrının şiddeti, şekli değiştiyse ve tedaviye cevap vermiyorsa, Baş ağrısı şimdiye kadar hayatında karşılaştığı en şiddetli ağrıysa ve ağrı bir fiziksel aktivite sırasında (ağır bir yük kaldırmak, cinsel ilişki) ortaya çıkmış ve şiddetini arttırmışsa mutlaka hekime başvurmak gerekir.