Kuzey Amerika ülkelerinden Kanada, 2009 yılında 265 bin yeni göçmen alacak. Bu rakamın 156 bin 600'ü ekonomi kategorisinde olacak. Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney, ticari amaçlı başvurulara öncelik vereceklerini söyledi. Ülke ekonomisine dinamizm kazandırmayı amaçladıklarını hatırlatan Kenney, ilk defa bu yıl, kaynakçı, sıhhi tesisatçı, aşçı, lokanta yöneticisi, inşaat şantiye şefi gibi meslek kollarında göçmen kabul edeceklerini açıkladı.
***
Kanada meslek sahiplerini bekliyor
Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney, 2009'da 265 bin göçmen alacaklarını açıkladı. Aşçı, inşaatçı, hemşire, terzi gibi meslek sahipleri Kanada'da yaşama imkanına kavuşacak....
Belli dönemlerde göçmen kabul eden Kanada, 2009'da da 265 bin yeni göçmen alacağını açıkladı. Bu yeni göçmen alımında 156 bin 600 kişinin ekonomi kategorisinde olacağı duyuruldu. Buna göre; meslek sahipleri ve yatırım yapmak isteyen işadamları için Kanada'da yaşama imkanı doğdu. Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Jason Kenney, yaptığı açıklamada, 2009 yılında 156 bin 600'ü ekonomi kategorisinde, 71 bini ailelerin yakınları ve geri kalan 37 bin 400'ü de insani amaçlarla olmak üzere toplam 265 bin yeni göçmen kabul edileceğini belirtti. Ticaret amaçlı başvurulara öncelik vereceklerini ve bu başvuruların sonuçlandırılmasında geçen sürenin kısaltılacağını kaydeden Bakan Kenney, bununla ülke ekonomisine dinamizm kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti. Türkler'e yeni imkan Kendi alanında yetişmiş kalifiye ve tecrübeli elemanları tercih edeceklerini açıklayan Kenney, ilk defa kaynakçı, sıhhi tesisatçı, aşçı, lokanta yöneticisi, inşaat şantiye şefi gibi meslek dallarında göçmen kabul edeceklerini kaydetti. Kanada'nın bu kararı ülkede tartışmalara yol açarken; Türkiye'deki meslek sahiplerine de umut ışığı oldu. Belli bir meslekte uzmanlaşmış ve yine belli seviyede İngilizce bilgisine sahip Türk vatandaşları da bu yolla Kanada'da çalışma ve yaşama imkanına kavuşacak. Bunun için gerekli şartları taşıyan vatandaşların internet yoluyla ya da bizzat giderek Kanada Büyükelçiliği'ne başvurması gerekiyor. Kanada Büyükelçiliği, internet sitesine koyduğu formlar vasıtasıyla da başvuruları kabul ediyor.