Kadınların bir çoğu bu noktadan vajinanın diğer bölümlerine oranla daha fazla zevk alır.G noktasının yeri her kadında farklıdır.
* Merhaba, kadınlardaki G noktası nerededir? Kadınların çoğunda cinsellikte en duyarlı yer klitoristir ve en güçlü orgazm bu bölgenin uyarılmasıyla ortaya çıkar. Kadının diğer cinsel olarak duyarlı bölgeleri memeler, meme uçları ve vajinadır. G noktası ise vajinanın en duyarlı bölgesidir ve kadınların birçoğu bu noktadan vajinanın diğer bölümlerine oranla daha fazla zevk alırlar. 1940 yılında Alman jinekolog Dr. Ernst Granfenburg tarafından adı konulmuştur. Ancak G noktasının yeri halen bir tartışma konusudur. Çünkü G noktasının yeri kadından kadına değişiklik göstermektedir. Vajina çeperinde girişten 5 cm. kadar içeride idrar torbası hizasında yani vajina ile idrar kanalı arasında kalan bölgede bulunur. Vajina duvarında olduğu iddia edilen bu bölgenin, orgazmı kolaylaştırdığı söyleniyor. Vajina içinde bulunan ve bir noktadan çok, bir alan diyebileceğimiz G noktasını bulmak için kendi vücudunuzu keşfetmeniz gerekir. G noktası tıbben tam olarak kanıtlanmış bir bölge değildir.
* Merhaba, eşimhamile. Benim kan grubum A Rh (+), eşimin kan grubu B Rh (+). Çocuğumuzun sakat ya da doğmama ihtimali nedir? Kan uyuşmazlığı kadının Rh (-) kan grubuna sahip olması, erkeğin de Rh (+) olması durumunda söz konusudur. Bu durumda alınan bazı önlemlerle sağlıklı bebek dünyaya getirilmesi tümüyle mümkündür. Sizin kan gruplarına bakıldığında herhangi bir sorun gözükmüyor.
* İki ay önce doğum yaptım. Önceleri sütüm çok geliyordu, şimdi azaldı? Neden azalmış olabilir? Bazen annenin sütü azalır. Anne sütünün azalması, genellikle emzirme ile ilgili bir sorun bulunduğunda, bebeğin yeterli anne sütü alamadığı durumlarda olur. Anne sütünü arttırmak ya da emzirmeyi yeniden başlatmak aynı ilkeye dayanır. Annenin başarması için çok iyi motive edilmiş ve destekleniyor olması çok önemlidir. Memenin uyarılması için annenin bebeğini sık emzirmesi gerekir. Bebek sık emzirilmezse, süt artmayacaktır. Sadece daha fazla yemek, annenin süt yapımını arttırmaz. Annenin beslenmesi önemli olduğu için yeterli enerji alımı açısından dikkat edilmelidir. Yemek ve sıcak içecekler annenin kendini daha güvenli hissetmesini sağlaması açısından önemlidir. Birçok anne özellikle emzirme sırasında her zamankinden daha çok susadığını fark eder susuzluklarını gidermek için daha çok su içmelidirler. Ama ihtiyaçtan fazla sıvı almak süt miktarını arttırmaz. Birçok toplumda, anneler süt miktarını arttıran bazı maddeleri bilirler ve kullanırlar. Bunlar süt miktarını arttırdıklarına inandıkları, bazı özel yiyecekler, içecekler veya bitkilerdir. Bu maddeler ilaç gibi etki etmezler, ama annenin güvenli ve rahat hissetmesini sağlamaları açısından önemlidirler. Süt yapımının arttırılması için bebeğin günde en az sekiz kez ve doğru teknik ile emzirilmesi gerekmektedir. Her emzirmede, bebeğin memede daha uzun kalmasına izin verilmelidir. Anne bebeği yanında tutmalı ve geceleri de emzirmelidir. Çünkü bazı bebekler uykulu iken daha rahat emzirilirler. Diğer besinler bebeğe, biberonla verilmemelidir. Yalancı meme kullanılmamalıdır. Biberon ve yalancı meme, bebeğin anne memesini tutmasını güçleştirebilir. Bebek süt gelmeyen memeden emmeyi reddediyorsa, meme emerken bebeğe ağzının kenarından damlalıkla süt verilerek memede kalması sağlanmalıdır. Anne sütünün arttırılması için annenin sabretmesi ve çaba göstermesi çok önemlidir. Anne sütünün artması için gereken süre çok değişkendir. Eğer bebek anneyi sürekli emerse ve diğer ek gıdalar biberon yerine damlalıkla verilmeye devam edilirse sütün arttırılması birkaç gün içinde gerçekleşir. Anne bebeğini düzenli olarak emzirmeli emziremediği durumlarda mutlaka sütünü düzenli olarak üç saatte bir sağmalıdır.
* Merhaba, ben boşalırken yanma oluyor. Bunun sebebine olabilir? Bu şikayet prostat iltihabında olur. Antibiyotiklerle tedaviye iyi cevap verir. Prostat iltihabı tedavi edilince şikayetiniz de geçer.