Uzmanlara göre, siyah ile yeşil çay, bakla ve lahananın her türü mide kanserini engelliyor. Bu yiyeceklerin yanı sıra kırmızı et tüketimini bir nebze azaltmak, size sağlıklı bir hayat sunuyor.
Mide kanserinin, dünyada akciğer kanserinden sonra ikinci sıklıkta görüldüğü biliniyor... Her 10 kanser hastasından 2'si mide kanseridir. Türkiye'de en sık görülen sindirim sistemi kanseri olan mide kanserini engellemek mümkün mü? Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü, bazı besinlerin mide kanserine karşı koruyucu bir kalkan oluşturduğuna dikkat çekiyor. ABD'de yapılan araştırmalarda, özellikle bakla, lahana ve sarımsağın mide kanserini engellemede çok önemli olduğu kanıtlandı. Bu besinlerin yanı sıra Brokoli, soğan, portakal ve diğer narenciye meyveleri ile domatesi tüketmeye özen gösterin.
Yüzde 60 daha az Bu yiyecekleri tüketen kişilerin tüketmeyenlere oranla mide kanserine yakalanma riski yüzde 60 daha az. Araştırmacılar, bu yiyeceklerin içinde bulunan maddelerin kanserli hücrelerin oluşmasına engel teşkil ettiğini belirtiyor. Kırmızı et tüketimi yerine tavuk etini tercih edin. Aynı şekilde balık yiyerek hem sağlığınızı koruyun hem de kansere bir duvar daha örün.