Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, üzüm ve üzüm suyunu bol miktarda tüketenler, bağırsak kanseri olma riskini yaklaşık yüzde 50 oranında azaltabiliyor.
Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü, "Kalın bağırsak kanserine (kolon kanseri) karşı savunmasız değiliz" diyor. Kolon kanseri, her iki cinste de giderek artan sıklıkta görülüyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kolon kanseri en sık görülen kanserler arasında 3'üncü sırada yer alıyor. Uzun yıllar süren araştırmalar ise, özellikle üzüm ve üzüm suyunu çok tüketenlerin kolon kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azalttığını kanıtladı.
Çerez yiyin Üzümün yanı sıra kabuklu yemişler, kıvırcık, yulaf kepeği, kereviz, lahana ve fındık kolon kanserine karşı neredeyse tam koruma sağlıyor. Chicago ve Houston kentinde yaklaşık 200 kişi üzerinde yapılan bir araştırmada, tavsiye edilen yiyecekleri tüketmeye özen gösterenlerin bu hastalığa karşı çok daha güçlü oldukları kanıtlandı.
İlacınız yürüyüş Bu arada kolon kanseri konusunda yapılan bir diğer araştırmada da fiziksel aktivitenin kolon kanseri riskini azalttığını ortaya koydu. Araştırmaya göre, haftada sadece 1 saat yürüyenlerin bu kansere yakalanma riski, yürümeyenlere göre yüzde 31 daha az... Bilimadamları ise, hastalıkların tedavisinden çok hastalığa yakalanmamak için neler yapılması gerektiğine önem veriyor.