Amerikalı uzmanlar, elma, brokoli, havuç, kiraz ve yoğurdu fazla tüketenlerin göğüs kanserine karşı yüzde 70'e kadar korunma sağladığına dikkat çekiyor.
Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü, göğüs kanserinin her geçen yıl daha da çok görülmeye başladığını belirtiyor... Elbette tedavisi bir dereceye kadar olan bu hastalığa karşı önceden tedbir almak en iyisi. Birçok besin, göğüs kanserinin oluşmasını engelliyor. Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü uzmanları, Yüzde 1 yağlı süt, lahana, brokoli, buğday kepeği, fındık, baklagiller ve fasulye, elma, küçük mantarlar, havuç ve suyunu fazla tüketen kadınların bu hastalığa yakalanma riskini yarı yarıya azalttığına dikkat çekiyor. Bu besinlerin yanı sıra kiraz, vişne, yağlı balık (özellikle somon ve ton balığı), kırmızı turp, ıspanak, yoğurt ve soya ürünleri de uzmanlar tarafından kadınlara öneriliyor. Bu yiyecekleri fazla tüketenlerin göğüs kanserine yakalanma riskini yüzde 70 azaltıyor. Yapmanız gereken bir diğer konu ise stresli ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmak. Elbette stresi tamamen hayatınızdan çıkartma şansınız yok. Ancak yaşadığınız sıkıntılara bir derece daha olumlu yaklaşmayı düşünmek dahi, göğüs kanserine yakalanma riskinizi azaltıyor.