Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 06 Kasım 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Penis kırılmasının tek çözümü ameliyat
İlkel bir yöntem
Meme kisti olabilir

Penis kırılmasının tek çözümü ameliyat

Sertleşmiş haldeki penisin aşırı zorlanması sonucunda peniste bulunan kılıflar yırtılır. Bu da "kırılmaya" neden olur. Kılıfların onarılması ise sadece ameliyatla mümkündür.



* Merhaba, 28 yaşında bir erkeğim. Cinsel ilişki sırasında çok geç boşalıyorum, bu nedenle bazen zevk alamıyorum. Çoğu zaman ilişki bittikten sonra, mastürbasyonla boşalıyorum. Bunun sebebi ne olabilir?
Geç boşalma çok nadir rastlanılan bir durumdur. Erkek cinsel etkinlikler sırasında hiç boşalamaz veya geç boşalır. Başaramama korkusuna, güven eksikliğine, travmatik cinsel yaşantılara, cinsel konuların tabu olduğu, baskılı ve katı kuralların olduğu ailede yetişmeye, aşırı kontrollü, takıntılı ve mükemmelliyetçi kişiliğe, belli bir şekilde mastürbasyona alışmış olmaya, suçluluk duygusu içinde veya başka güçlü negatif duygularla cinsel ilişkiye başlamaya, pasif-agresif davranış biçimlerine, partnere karşı duyulan kızgınlık hislerine, tek taraflı doğum kontrol kararı gibi öğrenilmiş bir davranışa, çok sık mastürbasyon yapmaya ve mastürbasyona alışmaya bağlı olarak gelişebilir. Geç boşalan erkekler genel hayatlarında da oldukça kontrollü yaşamaya çalışırlar. Aşırı alkol alımı ya da kan şekerinin yüksekliği ve bazı ilaçlar da bu soruna yol açabilir. Özel bir tedavisi yoktur. İlişki sırasında cinsel hazza odaklanmak ve rahat olmak çoğunlukla sorunu çözmektedir. Ancak altta yatan sebepler ciddi ise başarılı olmaz. O zaman alta yatan nedeni bulup, ona yönelik tedavi yapmak gerekir.

* 26 yaşında bir kızım. Erkek arkadaşımla cinsel ilişki yaşadım. Şu anda 2 aylık hamileyim. Evli olmadığımız için bu bebeği istemiyorum. Doktora gitsem, acaba alırlar mı?
Kürtaj (rahim tahliyesi), rahim içindeki bir gebeliğin özel yöntemlerle sonlandırılmasıdır. Kürtaj kadının arzusuyla 10. gebelik haftasına kadar yasal olarak uygulanabilir. Evli kadınlarda kürtaj uygulamasında eşler de müdahaleye rıza vermelidirler. Evli olmayan ve 18 yaşın üzerinde olan kadınlar kürtaj konusunda kendi isteklerine göre hareket ederler. "Yasal Tahliye" adından da anlaşılacağı gibi ülkemizde reşit kadınlarımıza tanınmış tümüyle yasal ve çağdaş bir haktır. Kürtaj yalnızca ve ancak kadın hastalıkları ve doğum uzmanınca uygulanır. Yapılan kürtaj işlemi gizli kalır. Asla "söktürücü iğne" gibi yöntemlere kendi kendinize başvurmayın. Bu ilaçların gebelik durumlarında işe yaramaları tıbben mümkün değildir.

* 31 yaşında bir erkeğim bir hafta önce, ilişkim sırasında penisimde şiddetli bir ağrı oldu. Sabah baktığımda penisimde şişlik, morluk ve eğrilik olduğunu gördüm. Ne yapabilirim. Lütfen cevap yazın.
Sertleşmiş haldeki penisin aşırı zorlanması sonucu, peniste bulunan kılıfların yırtılması sonucu "penis kırılması" oluşur. Sizde de bu durum meydana gelmiş. Bunun tedavisi cerrahidir. Yırtılan kılıfların mutlaka cerrahi olarak onarılması gerekmektedir. En kısa zamanda bir üroloji merkezine başvurmalısınız. Özellikle zorlamalı cinsel ilişki, anal ilişkiler, değişik cinsel pozisyonların denenmesi, mastürbasyonda kontrolsüz manipülasyonlar sırasında penisin sertleşmiş haldeyken bükülerek bu kılıfın yırtılmasıyla oluşur. Sertleşmeyi sağlayan dokuların içine dolan kan, kılıfın yırtılmasıyla cilt altına doğru hızla yayılarak penisin morarmasına ve şekil bozukluğuna neden olur. Cilt altına doğru olan bu kanama bazen tüm penise, torbaya ve genital bölge civarına yayılır. Penis patlıcanvari bir renge bürünür ve ödem nedeniyle de şişer. Penis kırılması, penis sertleşmiş durumdayken olur. Cerrahi olarak onarım sonrası antibiyotik ve ödem çözücü ilaçlar uygulanması gerekir. Penis kırığı tedavi edilmezse peniste şekil bozukluğu, ağrılı sertleşme, cinsel ilişkide zorluk, sertleşme problemi, idrar yolunda bölgesel genişleme, kanama, "Peyroni hastalığı" adı verilen sert şişlikler oluşabilir. En kısa zamanda bir üroloji merkezine başvurmalısınız. Penis kırılmalarından korunmak için; cinsel ilişki sırasında ani ve ters hareketlerden kaçınılması, penis sertleşme halindeyken kıvrılmaması gerekir .

* Merhaba, son zamanlarda sanki testislerim büyümüş gibi geliyor. Bir ağrım yok, ama yürürken, otururken zorlanıyorum. Testisler zamanla büyür mü?
Bu tür durumlarda testis ultrasonu çektirmeden bir şey söylemek zordur. Sizin mutlaka bir üroloji uzmanına başvurup, onun yönlendirmesi ile bir ultrason yaptırmanız gerekiyor.


Hazırlayan: Dr. Gökhan Ordu

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sosyetik İvedikGolf sahasına 1 milyar pound
Belgelerle AtatürkKaplıca cenneti Bursa
Akciğerin ilacı yeşillikCinsel estetik ilaç gibi
Beyazlatayım derken...Gebelikte oluşan cilt lekeleri
Prostat teşhisinde PSA...Fantezi fakiriyiz
Çocuklar 8 saat uyumalıDiyet kısırlığa yol açıyor
Strese karşı limonEn sağlıklı sütlü tatlılar
Kadınların gücüBiberiye ile canlanın!
Rahat bir uyku...Bir taşla iki kuş
Parazit hastalığıAşk mesajları
Günün mönüsü Takvimin bugünü
GÜNCEL
21.Yüzyıl 21.Yüzyıl hastanesi!
Yanık ünitesinin havalandırması bozuldu. Hastalar acı içinde...
'Utanacağına konuşuyor'
İşsizlikle işimiz var
Çılgın koca dehşet saçtı
Parçalayıp çöpe attılar
Bebeği bomba diye...
Bankacının acı sonu
SPOR
Onur Onur savaşçıları
Ligde tel tel dökülen, Şampiyonlar Ligi'nde de henüz galibiyeti...
Fener ışığı gösterdi
Güiza&Kazım'a çifte kısgaç
Alex'ten müjde!
Aslan av peşinde
En iyisi biziz
Tek oyuncu alabiliriz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 19°C 12°C 
ANKARA Az Bulutlu 19°C 6°C 
İZMİR Az Bulutlu 24°C 13°C 
ANTALYA Az Bulutlu 27°C 16°C 
ADANA Az Bulutlu 26°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 27.855,920 D:% -5,07
DOLAR S: 1,504 D:% 0,94
EURO S: 1,940 D:% 0,68
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi