Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 02 Kasım 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Kısırlığın en baş nedeni varikosel
Kordon bağlatma

Kısırlığın en baş nedeni varikosel

En sık rastlanan kısırlık nedenlerinden biri olan varikosel, toplardamarların genişlemesi sonrası testisin dolaşımını bozarak spermleri olumsuz etkiler. Kesin tedavisi ameliyattır.



* Merhaba, varikosel nedeniyle ameliyat oldum, ama ağrılarım hala geçmedi. Ne yapabilirim?
Toplardamarların genişlemesi sonrası testisin mikro dolaşımını bozarak sperm hücreleri üzerinde olumsuz etki yapar, kısırlığa neden olur. Varikosel en sık rastlanan kısırlık sebebidir. Ameliyat sonrasında ağrıların geçmesi gerekir. Ağrılar hala devam ediyorsa bir üroloğa görünmelisiniz.

* 19 yaşındayım. Hiç cinsel ilişkiye girmedim. Sürekli mastürbasyon yapıyorum. Bu doğru mu sizce ya da zararlı mı?

* Merhaba 29 yaşındayım, 9 ay önce eşimden ayrıldım. Bu süre boyunca hiç ilişkiye girmedim, sadece mastürbasyon yapıyorum. Acaba penisimde bir hastalık olur mu?
Mastürbasyon ile ilgili bu iki soruya birlikte cevap vermek istedim. Aşırı mastürbasyon yapanlarda üzüntü, dalgınlık ve aşağılık duygusu meydana gelir. Her mastürbasyondan sonra sıklıkla bir pişmanlık ve ruh sıkıntısı kendini gösterir. Yapılan bu işin de olgunluktan uzak bir durum arz ettiği hatıra geldikçe bu işi yapanlar, bir aşağılık ve suçluluk duygusuna kapılarak, moral kırıklığına uğrarlar. Aşırı mastürbasyon yapmak, insanı aşk ve sevgiden mahrum eder. Sevgi, insan için bir ihtiyaç olduğu gibi, eşler arasındaki cinsel ilişkilerin başarılı ve neşeli olması da, sevginin varlığına bağlıdır. Evlilikteki mutluluğun temelleri, sevgi bağları üzerinde kurulur. Evlenen çiftlerin, sadece bedenlerinin birleşmesi mutluluğu meydana getiremez; bedenle birlikte her iki ruhun aşk ve sevgiyle birleşip kaynaşmaları lazımdır. Mastürbasyona çok düşkün olanlar ise, bu sevgi yoğunluğunu yaşayamazlar. Mastürbasyon, bir anlamda sevgiyi köreltmektedir. Aşırı mastürbasyon yapanların şehvet hayalleri artar. Aklı fikri bu duygularla meşguldür. Bu suretle hem mastürbasyona daha fazla bağımlı olurlar, hem de iyi şeyler düşünmeye fırsat bulamazlar. Aslında mastürbasyon insanı tatmin etmez, doygunluk ve rahatlık meydana getirmez. İnsanın cinsel duygularını tatmin edilmemiş bırakarak, daha fazla tahrik eder. Bundan dolayıdır ki mastürbasyona devam edenlerin, bu arzuları gittikçe şiddetlenerek bu işi fazla ileri götürürler. Bu da zararı arttırır. Aşırı mastürbasyon yapanlar, cinsel ilişkiden gereken zevki alamazlar. Cinsel ilişkiye girdiklerinde tatmin olamazlar. Böyle kimseler cinsel ilişkiden sonra mastürbasyon yapmaktan kendilerini almazlar. Mastürbasyon sonrasında çoğunlukla bir çöküntü ve yorgunluk oluşmaktadır. Oysa başarılı bir cinsel ilişki ile vücut dinlenir, ruh ferahlanır. Çünkü güzel bir cinsel ilişkide karşılıklı olarak sevgi, heyecan ve hararetle, bir takım kimyevi elektrik alış-verişi vardır. Mastürbasyonda ise bunların hiçbiri yoktur. Aşırı mastürbasyon alışkanlığı, erken boşalmaya da yol açar.

* Merhaba 27 yaşında bir bayım. Erken boşalmam var. Bir ilaç ismi vermeniz mümkün mü?
Erkeklerde erken boşalma epey yaygın bir sorun. Bu konu ile sürekli soru geliyor ve cevaplıyorum. Kısaca şunu söylemekte yarar var: Erken boşalmada ana faktörlerden birisi stres olmasına rağmen, bazen altta yapısal sorunlar da olabilir. Bu nedenle öncelikle bir üroloji uzmanına gitmeniz gerekir. Hekim önerisi olmadan ilaç kullanmanız doğru ve sağlıklı değil.

* Merhaba, ben erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla seviştim. İçime girmedi, kanama da olmadı. Ama ben yine de kızlık zarıma bir şey oldu mu diye merak ediyorum. Kız olup olmadığımı nasıl anlayabilirim?
Kızlık zarının yapısını veya kız olup olmadığınızı doktora gitmeden kişi kendisi (ayna veya başka bir şeyin yardımı ile) değerlendiremez. Doktor olmayan (özellikle jinekolog olmayan) birinin kızlık zarını değerlendirmesi teknik olarak mümkün değildir. Kızlık zar muayenesi bir jinekolog tarafından kolaylıkla yapılıp tanı hemen konulabilir.

* Ben 5 yılık evliyim, 1 yıldır önce polikistik over tanısı kondu. Bundan dolayı hamile kalamıyormuşum. Şimdi ilaç kullanmaya başladım. Acaba hamile kalabilecek miyim?
Lütfen bana cevap verin. Eğer sorun sadece polikistik over sendromu ise bunu tedavi etmek oldukça kolaydır, ancak tedavi uzun zaman alabilir. Uzun sürmesinin sebebi de yumurtlamayan yumurtalıkları yeniden çalıştırmanın zaman almasıdır. Hekiminizin verdiği ilaçları hiç aksatmayın ve düzenli kontrole gidin.


HAZIRLAYAN:Dr. Gökhan ORDU

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Zenginin malı züğürdün...Reklam pastası küçüldü...
Şifreli işkenceNe sinema filmi ne de oyun!
Orda bir köy var 'bir tık ötede''Yazmak bir serüven...'
Bir bayram daha geliyorZıpır efsane
Tarzınızı keşfedinPamuk eller cebe
3 kadından 1'i şiddet görüyorİstanbul kitaba doyacak
'Kahverengi pirinç' her...İlk iki hafta depresyonu
Tedavi için gecikilmemeli
GÜNCEL
Böyle Böyle Üzmez, hapse düşmez
Çocuk taciziyle suçlanan Hüseyin Üzmez'i, 'Adli Tıp' değil, bir dizi...
Korsanlarla irtibat kuruldu
İkizlerin kaderi de ortak
Golf sopasıyla işkence
Şifa sunan cennet
Otistik bürokrasi!
Bedava internet bir 'tık' ötede
SPOR
Eski Eski tas eski Fener
Nefesleri kesen maçın ilk yarısı gol düellosuna sahne oldu. Kanarya,...
Dede'den masallar!
Fransa çıkarması
Trabzon geri döndü
Savunma alarmı!
İşte Denizli'nin planı
Durdurun şu Edu'yu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 22°C 13°C 
ANKARA Sisli 21°C 7°C 
İZMİR Az Bulutlu 27°C 19°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 24°C 15°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 27°C 15°C 
EKONOMİ
IMKB E: 27.832,930 D:% 4,11
DOLAR S: 1,544 D:% -0,26
EURO S: 1,964 D:% -1,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi