Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 25 Ekim 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Dünya çatapat yutuyor
Aylin yaşadı Nazar öldü
Deprem tahmincisi

Dünya çatapat yutuyor

Yeni yıl, bayram, düğün derken milyonlarca havai fişek, kutlamalar için gökyüzünü renklendiriyor... Oysa havai fişekler Nazar'ı öldüren çatapat gibi insanları yavaş yavaş zehirliyor... Hatta bir iddiaya göre dünyayı yerinden oynatıyor.



Nazar'ı öldüren çatapat ile İstanbul semalarında görüldüğü iddia edilen UFO'ların bir ilgisi olabilir mi? Dünya yılbaşı kutlamalarında atılan havai fişekler yüzünden çatapat yutarak ölen Nazar'la aynı kaderi mi paylaşacak? Uzun yıllar sismik araştırma gemilerinde çalışan ve daha önce isabetli deprem tahminleriyle gündeme gelen Turan Taşçı'nın bu iddiaları UFO'lardan depremlere, sellerden dünyanın yörüngesinden çıkışına geniş bir yelpazeyi kapsıyor... Bütün doğal afetleri ve UFO iddialarını atmosferde yer alan gaz dengesinin bozulmasına bağlayan Taşçı, havai fişek, maytap, çatapat ve kızkaçıran gibi eğlence maddelerinin dünyanın bütün dengesini bozduğunu hatta yerinden oynattığını iddia ediyor.

SATIŞI YASAK, BAKKALDA 10 KURUŞ
Her şey Ramazan Bayramı'nda eğlenmek isteyen 6 yaşındaki Nazar ile 5 yaşındaki kardeşi Ahmet Can'ın normalde satışı yasak olan ancak bakkallarda 10 Kuruş'a satılan çatapat almasıyla başladı. Çatapatla evde oynayan iki kardeşten Nazar, bir süre sonra yerde bulduğu çatapatı çikolataya benzetti ve yedi. Önce kusmaya başlayan Nazar'a kaldırıldığı hastanede, 3 gün sonra karaciğer yetmezliği teşhisi kondu. Babasından organ nakli yapılırsa yaşama şansı olacaktı ancak babasının akrabaları organ naklini "Sakat kalacağı" gerekçesiyle engelleyince Nazar öldü. Nazar'ın karaciğer yetmezliğine sebep olan esas madde ise, çatapat, havai fişek, kızkaçıran, kibrit ve daha birçok yanıcı ve patlayıcıların içinde bulunan 'klorat' ve 'sarı fosfor'du... Havai fişeklerle gökyüzünü renklendiren bu zehirleyici maddeler havai fişek gösterisinin ardından havaya karışarak soluduğumuz havaya, içtiğimiz sulara, toprağa karışıyor; yavaş yavaş zehirliyor. Atmosferden yok olmayan zehirli gazlar dünyayı soluduğumuz havayla dolaşarak karaciğer yetmezliğinin yanı sıra, solunum problemleri, akciğer kanseri gibi insanlığı tehdit eden pek çok sağlık sorununa neden oluyor.

'UFO'LAR GAZDIR'
Özellikle yılbaşı gecesi tüm dünyada patlatılan milyonlarca havai fişeğin suçları bununla sınırlı kalmıyor. İnsan sağlığını tehdit eden bu gazları çıkaran havai fişekler bir iddiya göre; depremlere neden oluyor, dünyanın yörünge eğikliğini arttırarak yörüngesinden çıkarıyor. İddianın sahibi Turan Taşçı; UFO sanılan pek çok görüntünün, aslında güneş ışığının bu gazlara yansıması sonucu oluştuğunu söylüyor. Taşçı'nın iddiasına göre; atmosferde biriken ve kümeleşen zehirli gazlara yansıyan güneş ışığı, göze dönen ve hareket eden bir cisim gibi görünüyor. UFO sanılan bu görüntülerin dönüyormuş gibi görünmesini de atmosferin dönmesine bağlayan Taşçı "Yıldızlar ve Ay nasıl Güneş'ten aldığı ışığı yansıtırsa gaz kümeleri de ışığı bu şekilde yansıtıyor. Yıldızların geceleri daha net gözükmesi gibi bu görüntüler de gece ortaya çıkıyor" diyor. Big Bang deneyinden önce, deneyin depremleri tetikleyeceğini öne süren ve bu iddialarının doğru çıktığını vurgulayan Taşçı, gazlar ve deprem ilişkisini şöyle açıklıyor:

'DÜNYA YERİNDEN OYNADI'
"Havai fişekler ve benzeri maytaplar, Big Bang deneyi de dahil atmosferi bozan tüm gelişmeler depremlere neden olur. Dünya'nın 23 derece 27 dakikalık eğikliği bu tür dengelerin bozulmasıyla artıyor. Mesela Güney Yarımküre'deki yeraltı madenleri, petroller buradan alınıp Kuze Yarımküre'ye taşınıyor, Güney Yarımküre'de tonlarca ağaç kesildi... Böylece iki yarımküre arasındaki ağırlık dengesi bozuldu... Güney Yarımküre hafifledi, Kuzey Yarımküre ağırlaştı. Güney, kuzeye baskı yapıyor, yer altı hareketlerini, depremleri tetikliyor, dünyanın eğikliği artıyor, dünya güneşten uzaklaşıyor. Bu yüzden depremler, seller, kasırgalar arttı." Olumsuz bir tablo çizen Taşçı, bu durumun yine insan eliyle düzeltilebileceğini öne sürüyor.

'YENİDEN İNŞA EDİLECEK'
Dünya üzerinde gerçekleşen pek çok olayı açıklamak için Kur'an araştırmaları da yapan Taşçı, depremler de dahil, dünya tarihini etkileyen pek çok olayın Kur'an'ın ayetlerinde haber verildiğine dikkat çekiyor. Dünyanın insan eliyle yeniden düzenlenebileceğinin Hûd Suresi'nin 61. Ayeti'nde işaret edildiğini öne süren Taşçı: "Kur'an-ı Kerim tıpkı organ nakline izin verdiği gibi dünyanın da yeniden inşa edileceğini bin 500 yıl önceden haber vermiş" diyor. Taşçı, evrenin varoluşunu araştıran Big Bang deneyi için ise henüz çok erken olduğunu öne sürerken çok ileride başka yöntemlerle başka bir deney yapılacağını öne sürüyor. yutuyor çatapatyutuyor


Beril Özcan

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Okan'ın gözüyle Sex and CityElif Ece Uzun: Gülerek öleceğim
Lüksün sınırı yokBalkan havasına buyrun
Sosyeteye ders verdiAikido kendin bilmektir
Türkiye'nin en zengin mutfağıAşkın ömrü kısa maliyeti yüksek
Küba rüzgarı esecek Farklı mutfaklar, farklı tatlar
Hamilelikte sigara düşük...Bebeğinizi emzirin...
İdrardaki kanı önemseyinBu besinleri yiyin...
Müzayede bugün yola çıkıyorYağmurluk zamanı
Dünyanın tüm sesleri bir aradaGünün mönüsü
GÜNCEL
Kürtaja Kürtaja rağmen doğurdu
Bebeğinin sakat doğma ihtimali üzerine kürtaj olan Dilek Kurt doğum...
Sapığı tesadüf yakalattı
İşsiz zehirleniyor
Can yakan yarışma
Peki bu belgeyi ne yapacaksınız
Kalbinde iki delik var
Oğlunu kurtaran hastaneye 40...
SPOR
Kartal Kartal durdu!
Yiğidolar, 4'te M. Yıldız'la öne geçti, 14'te Delgado skoru eşitledi.
Şampiyon olacağız
Fener'in hedefi Rusya
Üçü de dünden hazır
İşte benim Aslanlarım
Fener derbisine itiraz!
Hasret bitecek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 17°C 13°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 16°C 6°C 
İZMİR Az Bulutlu 22°C 12°C 
ANTALYA Az Bulutlu 25°C 17°C 
ADANA Çok Bulutlu 26°C 14°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.176,680 D:% -3,45
DOLAR S: 1,690 D:% 1,96
EURO S: 2,130 D:% 0,16
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi